Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Lucka (†17) zemřela ve Spišském Podhradí pod koly autobusu: Rodina zveřejnila poslední fotku

Autor: jel - 
19. dubna 2024
07:08

Obrovská tragédie se stala v sobotu 6. dubna ve Spišském Podhradí. Maturantky Lucka (†17), Sofia (†18) a Katka (†17) tam zemřely pod koly autobusu. Dívky mířily na křesťanskou akci ve Spišské Kapitule. Když ale společně s dalšími účastníky vystupovaly z autobusu, vozidlo se nečekaně rozjelo. Tři teenagerky nehodu nepřežily. Lucia byla dcerou primátora Ľuboše Tomka. Ten nyní na sociální síti zveřejnil poslední snímky z jejího telefonu.

Silně věřící děvčata osudný den mířila na setkání s biskupem Františkem Trstenským. Když účastníci akce vystupovali, autobus se nečekaně rozjel a najel do skupiny deseti mladých lidí. Katka, Sofia a Lucka nehodu nepřežily. Všechny tři dívky rodiny vyprovodily na poslední cestu ve středu 10. dubna. Kázání na smutečním obřadu pronesl biskup Trstenský.

Lucia byla dcerou primátora města Stará Ľubovňa Ľuboše Tomka. Ten na sociální síti nyní zveřejnil smutný příspěvek. Podařilo se jim totiž zpřístupnit Lucčin telefon a v galerii našli snímky, které si dívka pořídila před smrtí. 

„Poslední fotografie, kterou Lucka pořídila, byla z knihovny v Ľubovni, kterou často navštěvovala a kde byla výstava Veroniky Ferencové,“ napsal Tomko s tím, že dcera si vyfotila obraz Panny Marie. Primátor se svěřil s tím, že zmíněný obraz od autorky získali, zarámovali si ho a nyní jim visí v obývacím pokoji. Bude jim tak připomínat milovanou dceru.

Video  Nehoda ve Spišském Podhradí: Autobus zabil tři dívky, tragédie otřásla i ministrem vnitra.  - Facebook - Ministerstvo vnitra SR; Foto - Profimedia
Video se připravuje ...

Uživatel_5766095 ( 19. dubna 2024 13:38 )

Slovenský bača který jezdil malotraktorem kolem salaše, měl řídil moderní autobus u kterého ani nevěděl jak otevřít dveře a tak to dopadlo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání