Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Zeman poprvé otevřeně o naslouchátku: Hodně mi pomáhá, někdy ale selže

Autor: Luboš Procházka - 
19. dubna 2024
05:00

Úterní křest knihy o okolnostech hospitalizace Miloše Zemana (79) v roce 2021 přinesl jedno osobní odhalení. Bývalá hlava státu na něm totiž veřejně ukázala, že nosí naslouchátko. Zeman si ale na funkčnost pomocného zařízení dokázal i postěžovat.

Sluch ho v posledních letech zlobil tak, že zkrátka musel vyhledat pomoc. Se svým ORL specialistou se domluvil na nošení naslouchátka, která na první pohled není skoro vidět. O tom ostatně Blesk už před časem jako první informoval. Jak je s pomůckou Zeman spokojený?

„Hodně mi pomáhá, lépe slyším a nemusí na mne každý zvyšovat hlas,“ svěřil Zeman Blesku. „Nosil jsem ho už dříve, ale spíše v soukromí, teď jsem ho vlastně ukázal i veřejnosti,“ prozradil po křtu knihy Spiknutí – Pravda o pokusu odstranit prezidenta ČR autorů Luboše Procházky a Radima Panenky v Arcibiskupském paláci.

Akce se zúčastnila řada jeho někdejších spolupracovníků a také hodnostáři a celebrity. Mezi nimi kardinál Dominik Duka (80) či herečka Jiřina Bohdalová (92) a hudebník Felix Slováček (80).

Technika selhala

Jenže právě zde ho naslouchátko pozlobilo. Stalo se to ve chvíli, kdy se ho moderátor křtu a stále jeho mluvčí Jiří Ovčáček (45) zeptal, co by knize popřál.

„Technika selhala, takže si to naslouchátko vyndám a polož mi, prosím, dotaz do tohoto ucha ještě jednou,“ vyzval ho Zeman před novináři i veřejností. Drobnou technickou pomůcku přitom položil na stůl. Pak si ji s pomocí bodyguarda nasadil zpět do ucha.

Zatímco se Zeman dává do pořádku po nedávné operaci nohy, která se mu kvůli trombóze kriticky nedokrvovala, lékaře musela vyhledat i jeho manželka Ivana (58). „Je po operaci očí, proto nosí sluneční brýle,“ svěřil se Blesku bývalý prezident.

Proč Spiknutí?

Zeman strávil v Ústřední vojenské nemocnici na podzim 2021 celkem 48 dní. Lékaři nutnost péče zdůvodnili komplikacemi spojenými s prezidentovým chronickým onemocněním, které blíže neupřesnili. Předseda Senátu Miloš Vystrčil (63, ODS) 18. října 2021 oznámil, že podle sdělení nemocnice není Zeman ze zdravotních důvodů momentálně schopen vykonávat žádné pracovní povinnosti a prognóza jeho zdravotního stavu je prý krajně nejistá.

Někteří senátoři a poslanci začali po zveřejnění zprávy o Zemanově stavu uvažovat o možnosti dočasném převodu části pravomocí prezidenta podle článku 66 ústavy. To Zeman označil za pokus o puč. „Nejde jen o moji osobu. Pokus zneužít dočasného zdravotního stavu jakéhokoliv politika se může odehrát nejen na nejvyšší úrovni, ale i na regionálních úrovních i v politické straně jako způsob, jak se zbavit konkurence,“ řekl při úterním křtu exprezident.

Video  Miloš Zeman na svatbě dvou kluků: Mají moji podporu, je potřeba napravit křivdu!  - DT, KOR
Video se připravuje ...

Jan Novák ( 19. dubna 2024 17:05 )

Naopak Zeman se po setkání s českými státníky *** a pochcal. Kamarád byl u hradní stráže, tak vím.

donypan ( 19. dubna 2024 16:59 )

Na to že mu tchajwanec Nastrčil připravoval pohřeb vypadá Miloš moc dobře.Zeman byl pro politiky pětidemolice tvrdý soupeř.Říká se,že když se některý z těch nýmandů měl s prezidentem sejít tak dostal bolení břich a průjem.Představa že z něho udělá dobře placeného pitomce byla jejich noční můra.

Jan Novák ( 19. dubna 2024 16:52 )

Jak se považují ti dva na fotce za spisovatele. Přitom to jsou dezinfo z parlamentních listů

Jan Novák ( 19. dubna 2024 16:36 )

Jiřina se fotila i s prezidenty, co nechali zavřít jejího otce. Pochopí to někdo?? Pro chlebíčky a alkohol?

Jan Novák ( 19. dubna 2024 16:30 )

To se divím, že to na arcibiskupství nedopadlo jak v Brně. Nejvíc totiž potřebuje pleny. Takhle se prochlastat téměř k exitu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa