Žena podle policie zboží nabízela na sociální síti Facebook v sekci Marketplace. Pokaždé chtěla od zájemců zaslat předem zálohu na zboží a na poštovné.

„Inzerovala opakovaně i stejné produkty. Jednalo se například 13krát o dětskou videochůvičku, 20krát o chytré hodinky a o další věci. Peníze si nechala posílat na různé účty a zboží nezaslala," uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Jsem v tísni, mám malou dceru

Od některých poškozených navíc ještě vylákala pod různými záminkami a výmluvami i další hotovost. Tvrdila mimo jiné, že je ve finanční tísni a potřebuje nutně peníze pro svou malou dceru. „Většinou se však po obdržení peněz stala nekontaktní. Svým protiprávním jednáním měla od 88 lidí ze všech koutů naší republiky vylákat přes 150 tisíc korun," shrnula mluvčí.

Co radí policisté a jak takovým podvodům předcházet? „Neposílejte neznámým osobám peníze a nakupujte od prověřených a spolehlivých prodejců,“ zdůraznila policistka.

VIDEO: Policejní preventivní kampaň proti podvodníkům s lístky na MS v hokeji

Video
Video se připravuje ...

Policisté připravili preventivní informační kampaň proti podvodníkům, kteří kupčí s falešnými lístky na hokejové zápasy v rámci mistrovství světa v Praze. Policie České republiky