Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Obézního pacienta z bytu vyndávali oknem: 336 kg vážícího muže stěhoval jeřáb

Autor: lac, mor - 
19. dubna 2024
15:02

Je tak obézní, že čtyři roky nevyšel z bytu. Kvůli zdravotním komplikacím nyní museli muže (41), který váží 336 kilogramů, stěhovat z chomutovského bytu ve třetím patře jeřábem hasiči. Jinak než oknem to nešlo.

Při transportu asistovalo přes deset statných hasičů. „Do speciálního vaku se už nevešel. Ani oni by ho nedokázali při snášení po schodech jistit,“ popsal Blesku svědek události, proč museli použít jeřáb a pak hasičskou dodávku. Lůžko v sanitce není totiž na takovou hmotnost stavěné.

Důvod mužovy obezity svědek netušil. Poznamenal, že muž kvůli tloušťce nevychází z bytu skoro čtyři roky. Stará se o něj matka. „To nevím, jak. On má vystudované dvě vysoké školy, lidé tady říkali, že měl doma samé energy drinky a spoustu jídla,“ doplnil.

Komplikovaný převoz i vyšetření

Netradiční spolupráci s hasiči potvrdil mluvčí záchranářů Prokop Voleník. „Museli jsme o pomoc požádat. Použili svá speciální nosítka. Naše mají nosnost jen do tří set kilogramů. Do nemocnice muže převážela hasičská dodávka se zdravotním doprovodem,“ řekl mluvčí. Tím ale komplikace neskončily.

„Personál takové pacienty zvládá obtížně Ani běžné vybavení nemocnic nebývá konstruované na takovou hmotnost. Zvlášť vyšetření bývá komplikované,“ řekla Miloslava Kučerová z tiskového oddělení Krajské zdravotní nemocnice Ústeckého kraje. Chomutovská nemocnice naštěstí má pro obézní pacienty speciální lůžko s nosností do 350 kg. Tam ,kde ho nemají, musejí lidé s velkou nadváhou ležet třeba na dvou či více k sobě svázaných postelích.

Překážkou byla bolest

Hasiči pomáhali záchranářům i při transportu pacientky (51) v Karlových Varech.  Žena trpěla urputnými bolestmi zad a nemohla se pohnout. „Nedokázali jsme ji klasickým transportem dostat do vozu, proto jsme požádali hasiče,“ řekl mluvčí záchranky Radek Hes.

Kluci od ohně si s takovou záležitostí hravě poradili. Ženu vynesli pomocí výsuvné plošiny. V tomto případě bylo výhodou, že nebyla obézní. Vnitřní dispozice v domě ale neumožňovala jiný transport.

Video  Marek (45) vážil 280 kilogramů  - Andrea Ulagová
Video se připravuje ...

krapotkin ( 20. dubna 2024 10:39 )

Neboj, na to už mají funebráci bagry.

Chocho Loušek ( 19. dubna 2024 19:44 )

Takových je ale jenom jeden z milionu. Ty ostatní se vyžrali
sami.

Chocho Loušek ( 19. dubna 2024 19:42 )

A to určitě taky musel SR. Át do postele 🤮🤮🤮

Chocho Loušek ( 19. dubna 2024 19:41 )

Matka patří potrestat . A měla by toto všechno zaplatit. To ona z něj udělala přetloustlý prase. Ona ho krmila. On sám by si nenakoupil ani neuvařil. Je to egoistka která si chtěla synáčka nechat jen pro sebe.

Uživatel_5670035 ( 19. dubna 2024 18:16 )

Hlavně, že mu chutnalo. Ale na tloušťku z přežírání bych invalidní důchod nedával. Když nebude mít peníze na jídlo, tak zhubne a uzdraví se. Pak zase bude moci jít do práce vydělat si peníze a koupit jídlo. A pak zase dokola, až mu dojde jíst střídmě, denně cvičit a otužovat se. To přispívá k zocelení vůle. A odstavit ho od maminky.

Zobrazit celou diskusi