Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Novopečená maminka zůstala při přebalování miminka v šoku: Dceru jí v porodnici vyměnili!

Autor: pma - 
27. dubna 2024
05:00

Novopečená dvaadvacetiletá maminka Maisie Bethová z britského Dorsetu zažila po porodu vytoužené holčičky Isabele extrémní šok. Když Maisie začala dítě přebalovat, zjistila, že jí pod rukama neleží její dcera, ale úplně cizí chlapeček. Vyděšená maminka zamířila za porodnickým personálem, který chybu rychle napravil a oběma rodinám se za fatální omyl omluvil. 

Maisie Bethová se s manželem dlouhé roky snažila o potomka. Začátkem loňského roku se jim přání konečně splnilo a v září přišla na svět vytoužená dcerka Isabele. 

Kvůli novorozenecké žloutence miminka musela Maisie v porodnici několik dní zůstat. Malá Isabele podstupovala léčbu modrým světlem (fototerapií) a byla pravidelně umísťována do speciálního boxu. Když se však jednoho dne vydala maminka na pokoji dcerku přebalit, nestačila se divit vlastním očím. Na přebalovacím pultíku neležela její Isabele, ale úplně cizí novorozený chlapeček. 

„Moje okamžitá reakce byla, že mi někdo ukradl dítě. Po čtyřech letech neplodnosti jsem byl naprosto vyděšená. Myslel jsem si, že jsem o svou holčičku přišla,“ přiznala hrůzný zážitek matka. 

Ihned po zjištění, že nemá na pokoji svou dceru, ale cizího chlapce, se Maisie vydala s pláčem za personálem porodnice. Posléze vyšlo najevo, že záměny se dopustily porodní asistentky, které děti umísťovaly do speciálních boxů určených k léčbě novorozenecké žloutenky. 

„Ta druhá matka spala na úplně jiném oddělení, než jsem byla umístěna já. Nevím, jestli vůbec věděla o tom, že mám na pokoji její dítě,“ vyprávěla maminka.  

Maisie nechtěla ani pomýšlet, co mohlo následovat. „Bůh ví, co se mohlo stát, mohla jsem to dítě kojit,“ nechala se slyšet Maisie. Jí i druhé matce se porodnice za fatální chybu omluvila. „Hluboce litujeme jakéhokoli utrpení, které bylo způsobeno. Oslovili jsme i dotčenou matku, abychom jí nabídli podporu,“ uvedla ředitelka porodnického oddělení v dorsetské nemocnici Lorraine Tongeová.

Chocho Loušek ( 28. dubna 2024 19:51 )

Na to netřeba dna . Tatínek je Hewitt Dianin přítel od koní.

karmina ( 27. dubna 2024 21:17 )

Taky mě to zarazilo. Na tom kojení by ani nic hrozného snad nebylo. A to jsem matka dvou malých dětí. Asi zvláštní maminka. Navíc, 22 let a "už roky se snažili o dítě".

Uživatel_5649386 ( 27. dubna 2024 18:38 )

Přesně… 😆

mandelinka007 ( 27. dubna 2024 17:19 )

to snad není možné - já jsem měl za to, že si třebíčská nemocnice nechala patentovat výměnu miminek, aby jí za to všechny ostatní nemocnice, které to jen okopírují, musely platit... i dkyž tohle by asi bylo nad rámec patentu, když se nevymění dvě děti stejného pohlaví

Uživatel_5634767 ( 27. dubna 2024 16:47 )

Také si myslím že je otázka času že Harry není královský. Možná to i brácha s otcem ví, ale tají to kvůli velké ostudě a aféře. Měl by si nechat udělat DNA . Ale zase by měl jen prachy po matce a žádný titul a to on určitě ví. Takže mlčeti zlato!I kdyby to byla pravda, tak Harry za to nemůže tak proč se mstít na dítěti že.

Zobrazit celou diskusi