Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Historie vztahu Babišových: Ze sekretářky udělal ženu miliardáře. Jak Monika sbalila Andreje?

  • Autor: Mii,red - 
    20. 4. 2024
    05:00

    Příběh skoro jak z pohádky, když si Popelka vzala prince. Přesně tak vztah Andreje Babiše a Moniky Babišové působil. Blondýna, která po boku výrazného politika strávila 30 let, byla „pouhou“ sekretářkou ve firmě, kam docházel jako obchodní partner. Na místě jej ale uchvátila a nakonec se stala jeho dlouholetou ženou, společně vychovali dvě děti. Idylka ale skončila, Babišovi oznámili, že se rozhodli pro odloučení.

  • 1.Noha přes nohu

    Pár se seznámil v roce 1992. Monika tehdy byla sekretářkou v podniku Lovochemie (dnes součást Agrofertu), Babiš byl obchodním partnerem jejího šéfa a oba dva byli zadaní. Jak dříve pro Blesk připustila, už tehdy mezi nimi přeskočila jiskra.

    „Viděla jsem, že se mu líbím. Ale on není ten typ, co balí holky. Spíš se tak jako uculoval. No a pak přišel jasný signál. Můj obchodní ředitel jezdil na školení a tenkrát mu Andrej řekl, ať mě vezme s sebou. Přitom sekretářky na tahle školení nikdy nejezdily. Všichni byli překvapení, ale já samozřejmě tušila, co za tím je,“ uvedla Monika Babišová.

    Ačkoliv Babiš zařídil, aby Monika jela taky, nejdříve si jí nevšímal. Tak vzala situaci do vlastních rukou. „Vzpomínám si, že jsem se s tím moc nepárala, přišla jsem k němu, sedla si mu na opěrátko křesílka, pěkně nohu přes nohu a zeptala se ho, jak se má,“ popisovala, jak probíhal jeden z večerů tehdy.

    Poté si sedli na bar a povídali si. Později se sešli i v Praze. Jak ale uvedla Monika, vztah z toho ještě dlouho nebyl. „Byla a vlastně je to tak trochu i jeho chyba. Věděli jsme o sobě navzájem ještě před svatbou s mým bývalým manželem. On se ale styděl mě oslovit. Pak mi vyprávěl, že když mu přišlo svatební oznámení, rozhodl se, že mi to vymluví. Ale protože zrovna zakládal Agrofert, časově mu to nevyšlo. Prostě na mě zapomněl. Nechal mě, abych se vdala, a přišel až za rok. Alespoň takhle to rád vypráví mezi známými,“ vzpomínala Babišová.

    Andrej Babiš s Monikou v roce 1995 v Sydney Andrej Babiš s Monikou v roce 1995 v Sydney | reprofoto Facebook

  • 2.O 20 let starší partner

    Nakonec se Monika rozvedla a pár se dal dohromady, ačkoliv Babiš byl stále ženatý. Jeho dřívější vztah ale neklapal „Do Moniky jsem se zamiloval hned při prvním setkání, bylo to osudové setkání,“ vzpomínal později expremiér.

    Monika pro Denik.cz přiznala, že její rodina z jejího rozhodnutí neměla radost. Ostatně dala se dohromady s mužem o 20 starším. „Maminka z toho byla v šoku. Celá rodina byla v šoku! Nebyli z toho vůbec nadšení, abych byla upřímná. Dneska už je běžné, že ženy mají starší partnery, ale před dvaceti lety mě všichni odsoudili a viděli za tím kdovíco. Pocházím z malého města, takže jsem tam byla jakousi raritou,“ sdělila v roce 2018.

    Andrej Babiš s Monikou v roce 1998 na tenise v Prostějově Andrej Babiš s Monikou v roce 1998 na tenise v Prostějově | reprofoto Facebook

  • 3.Vivien a Frederik

    Ze vztahu vzešly dvě děti. V roce 2000 se jim narodila dcera Vivien, v roce 2007 syn Frederik. Dnes jsou obě děti dospělé, Frederik studuje za oceánem a Vivien navázala na otce a pracuje v Agrofertu. Právě tento holding se Babišovi podařilo v době, kdy děti byly malé, expandovat natolik, že se z něj stal miliardářský podnik.

    Jak Vivien, tak Frederika dnes Babiš často využívá v politické kampani, pravidelně se s nimi fotí na sociální sítě. I Monika se s nimi často fotí, naposledy s Vivien o Velikonocích vyrazila do Říma.

    Babišovi v roce 2023 stihli oslavit i 30 let Agrofertu. Babišovi v roce 2023 stihli oslavit i 30 let Agrofertu. | Instagram - M. Babišová

  • 4.Svatba na „čapáku“

    Kvůli dětem začala Monika v roce 2013 užívat příjmení Babišová. Pár se ale rozhodl pro svatbu až daleko později – v roce 2017. Tehdy už byl Babiš činný v politice a s Monikou chodil 23 let.

    „Vím, že na začátku si svatbu přála a já jsem ji zklamal. Když jsem po dlouhé době přišel, tak mě odmítla. Je na mě naštvaná, že jsem šel do politiky a pokazil nám klidný rodinný život,“ uvedl Babiš v roce svatby.

    Monika nakonec se svatbou souhlasila. „Uvědomila jsem si, že to bude pro všechny z nás asi lepší, když bude vše tak, jak to má být. Andreje miluju a jiného muže bych stejně už nechtěla,“ sdělila dříve pro Blesk.

    Pár měl opulentní svatbu v Čapím hnízdu, kam dorazila řada politických hostů, například prominentní člen hnutí ANO Jaroslav Faltýnek.

    Video  Jak vypadala Babišova veselka? A peníze na „mýdlo“ na Hradě se jen hrnou.  - Blesk TV
    Video se připravuje ...

  • 5.Vadila jí politika

    Monika se nikdy netajila tím, že nebyla nadšená z toho, její muž vstoupil do politiky. „Vadí mi, že Andreje pohltila ještě více než předchozí práce a netrávíme spolu už téměř žádný čas. Když už se vidíme, je často myšlenkami úplně někde jinde. To bývá náročné,“ postěžovala si například v roce 2022 pro Denik.cz.

    Babiš se tehdy rozhodl kandidovat na prezidenta. Ani z toho nebyla nadšená. „Znám Andreje dlouho a vím, že když se pro něco rozhodne, nemá smysl s ním bojovat. Zároveň to nechci být já, kdo by mu eventuálně bránil v jeho ambicích a kariéře,“ popisovala, proč se s tím nakonec smířila.

    „Já bych samozřejmě byla šťastná, kdyby politiku opustil. Mně tedy slibuje, že z politiky odejde,“ uvedla také v roce 2021 pro Blesk. Šlo o slib, že pokud neuspěje hnutí ANO ve sněmovních volbách, Babiš z politiky odejde. To však nakonec neučinil. Monika rovněž naznačila, že ji Babiš doma příliš neposlouchá, dává spíš na své kolegy.

    Video  Přiznání Moniky Babišové: Co je Andrej v politice, utrácím ještě víc!  - Tereza Kühnelová, Aleš Brunclík
    Video se připravuje ...

  • 6.Krach po 30 letech

    Pár přestal být spolu vídán na podzim roku 2023. Společné fotografie sice na Vánoce a na Silvestra sdíleli, ale ty jsou v životech politiků povinností. Spekulace, že vztah neklape, zesílily o Velikonocích, když každý vyrazil na dovolenou do jiných částí světa.

    Nakonec Babiš včera přiznal, že s Monikou už netvoří pár. „Po třiceti společných letech plných vzestupů, pádů a nezapomenutelných zážitků jsme se s Monikou rozhodli, že naše cesty se nyní rozdělují,“ napsal na sociální síť.

    „Jako rodiče dvou úžasných dospělých dětí si nejvíce přejeme zachovat rodinnou harmonii. Děkujeme vám za pochopení a žádáme o zachování soukromí. Naše rodinné vazby zůstávají pevné, a i když se naše osobní cesty mění, naše láska a respekt k sobě a k našim dětem zůstávají stejné,“ dodal Babiš

    Video  Manželé Babišovi oznámili rozchod. Byli spolu 30 let  - archiv Blesku
    Video se připravuje ...

Dagmar - Kobeticova ( 21. dubna 2024 18:18 )

Na to mčapím hnizde na silvestra to nevypadá na "odloučení"... to zas bude nejaký Andrejov kšeft, alebo ju potrebuje oschrániť.

Rose Haupt ( 21. dubna 2024 11:13 )

👍👍👍

Rose Haupt ( 21. dubna 2024 11:11 )

👍👍👍

Rose Haupt ( 21. dubna 2024 11:10 )

😂😂😂

Petr Dyk ( 21. dubna 2024 09:34 )

Uživatel_5639498, to že Babiš má podíl na velikém počtu zemřelých v důsledku covidu prohlásili v médiích i někteří lékařští specialisté. Babiš měl veliký podíl na chaosu, který zavinil tím, že neustále zasahoval do rozhodnutí lékařských odborníků. Každý si pamatujeme, že vláda měnila neustále příkazy, takže během týdne je změnila 2-3x. Byl to chaos, který trval několik měsíců. V té době jsme byli neustále na prvním místě na celém světě v počtu mrtvých v přepočtu na počet obyvatel, zemřelých vinou covidu. Babišovi v té době, ostatně jako vždy, šlo hlavně o to, aby vyhrál příští volby a proto se řídil průzkumy, co si přeje neodborná veřejnost a ne tím, co doporučují odborní lékaři.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa