Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Detaily odloučení Babišových: Monika už dávno bydlí sama! A konec stavby miliardové rezidence snů

Autor: for - 
20. dubna 2024
13:02

„Po třiceti společných letech plných vzestupů, pádů a nezapomenutelných zážitků jsme se s Monikou rozhodli, že naše cesty se nyní rozdělují.“ Takto oznámil konec svého vztahu předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Vše nasvědčuje tomu, že manželství skřípalo už delší dobu, Babišovi spolu například neměli několik měsíců ani bydlet. Monika podle serveru Neovlivni.cz přebývá od léta ve vilové čtvrti a pozastavila se také stavba rezidence, která měla zhruba od roku 2025 sloužit Babišovým jako nový domov. 

Konec velké lásky ohlásil předseda hnutí ANO Andrej Babiš na sociálních sítích. Po 30 letech vzájemného soužití se on a Monika Babišová rozhodli, že se jejich cesty rozejdou. Otázky kolem jejich vztahu se ale na veřejnosti objevují již delší dobu. Kdysi výrazně aktivní pár, který sdílel fotografie z téměř každé společenské události, a který se nebál vytahovat i střípky z rodinných sešlostí, se totiž už několik týdnů „neozývá“. Babišovi například nesdíleli nic, co by nasvědčovalo že mají společné Velikonoce a dokonce v tu dobu každý odletěl do jiné zahraniční destinace. 

Od léta v jiném domě

Server Neovlivni.cz přichází s informací, že manželská krize nejspíše trvá už několik měsíců! Důkazem má být i to, že Monika už od léta nebydlí s Andrejem, ale začala dojíždět do vilové čtvrti v Průhonicích, kde měla původně stát i nová rezidence Babišových - ta se podle serveru také přestala stavět a dosud nebyl důvod znám. 

„Potkáváme ji tu od léta pravidelně. Zajíždí svým bentleyem za bránu toho domu. Auto pak vídáme, jak parkuje zpravidla v krytém stání u domu,“ potvrdil serveru jeden ze sousedů. V domě podle něj bývá i jejich společná dcera Vivien. O tu se nejspíše „dělí“ a střídavě s ní tráví čas. Například v lednu ji vzal Babiš do Alp a Monika zase s Vivien strávila Velikonoce v Itálii. 

Tento dům patří Andrejovi Babišovi. Tento dům patří Andrejovi Babišovi. | Alexandr Malachovský

Zastavená stavba za miliardy

Vilová čtvrť, kde nyní Monika přebývá, se nachází v místě, kde měla v budoucnu stát nová rezidence manželů Babišových. Jak ale upozorňuje server, stavba už týdny stojí bez povšimnutí. Dělníci pouze postavili zeď a speciální vrata a následně ze stavby zmizeli. Nikdo z oslovených nechtěl prozradit, co za koncem stavby stojí - ani společnost Imoba, která stavbu formálně vlastní, ani zástupkyně stavebního úřadu v Průhonicích a ani Andrej Babiš. 

Babiš se od stavby již dříve distancoval a nechtěl potvrdit, že se mu staví nový dům. „Teďka jsem se dokonce dozvěděl, že mám v Průhonicích stavět nějaký dům, kam se mám stěhovat. To je samozřejmě nesmysl. Tady bydlím 16 let a chci tady zůstat do konce mého života. Takže nikam se nestěhuju,“ říkal předloni v listopadu ve videu, v němž promlouval o své prezidentské kandidatuře. Dva zdroje ale serveru Neovlivni.cz. potvrdili, že se opravdu jedná o stavbu pro Babiše.

„Je to zvláštní, protože původně byl velký tlak na to, aby veškerá dokumentace byla hotová rychle a mohlo se začít stavět co nejdříve. Tlačili hodně na to, aby to bylo všechno rychle, rychle,“ popsal serveru jeden ze zdrojů. 

Cena vily by měla podle propočtů dosáhnout k jedné miliardě. Kromě toho, že zabírá šest stavebních parcel se také jedná o rezidenci na míru. Podle dokumentace bylo naplánováno co se má použít za materiál, kde budou nízké dřeviny, kde tráva. Počítá se s místem pro pejsky, ale i s křídlem pro rodiče a pro děti. Mezi těmito obytnými křídly měla být venkovní terasa s bazénem. Vyplývá to z projektové dokumentace, kterou server získal. A také z návrhu architektonického studia A32.

V obrovském domě měl být i byt pro hospodyni. „Terasa u bytu hospodyně je lemována ocelovými truhlíky z nerezového plechu šíře 600 mm, výšky od 450 mm do 650 mm,“ stojí v dokumentaci.

Video  Manželé Babišovi oznámili rozchod. Byli spolu 30 let  - archiv Blesku
Video se připravuje ...

Drž hubu ( 22. dubna 2024 08:10 )

To je hroznej ksicht, ta Babiška. Vypadá trochu jako Monika Binias 🧐

obcan cesko ( 22. dubna 2024 08:00 )

Odpovědi hodné voličů pětidemolice.... 😁 😁

obcan cesko ( 22. dubna 2024 08:00 )

Odpovědi hodné voličů pětidemolice.... 😁 😁

ANO_nam_bude_lip ( 21. dubna 2024 18:57 )

Připomeneme si: Za kovidu lidé umírali, podniky krachovaly a soudruh Babiš za rok 2021 zbohatl o 28 miliard (28 tisíc milionů). Pokud uvážíš, že rok má 2000 pracovních hodin, tak za každou hodinu zbohatl o 14 milionů. Teď potřebuje, aby Ukrajina padla a fronta se přesunula k nám. Západ? Viz 1938. Potom bude Babišův Agrofert dál bohatnout na dodávkách pro armádu - konzervy, uniformy, obvazy, rakve...

sejdemeseupopInic ( 21. dubna 2024 18:55 )

Pane Bože, vzal jsi mi Naďu Urbánkovou, kterou jsem měl rád.
Pane Bože, vzal jsi mi Yvonu Přenosilovou, kterou jsem měl rád.
Pane Bože, vzal jsi mi Karla Gotta, kterého jsem měl rád.
Pane Bože, chci ti ještě říci, že mám rád Andreje Babiše!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa