Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Tragédie v dovolenkovém ráji: Turistka zemřela na oblíbené vodní atrakci!

Autor: pma - 
23. dubna 2024
11:45

Neštěstí se odehrálo v sobotu odpoledne na pláži Anfi del Mar na turisty oblíbeném ostrově Gran Canaria na Kanárských ostrovech. 28letá cizinka si toho dne půjčila vodní skútr a vydala se na moře. Po několika minutách ale narazila do vlnolamu a utrpěla těžké zranění. I když se jí záchranáři snažili pomoc, turistika na následky zranění zemřela. 

Společně se záchranáři zasahovali na místě i hasiči a policie. Žena utrpěla vážná zranění a po příjezdu záchranářů se jí zastavilo srdce. I když se zdravotníci pomocí resuscitace snažili mladou ženu oživit, museli po několika minutách už jen konstatovat smrt. 

Jak uvedl britský deník Mirror, španělské úřady vyjádřily blízkým zesnulé turistiky soustrast a uvedly, že bylo tělo ženy převezeno k identifikaci a následné pitvě. Jaké národnosti turistka byla, není zatím jasné. 

Nejedná se ale o jedinou tragédii, ke které za poslední dobu v souvislosti s oblíbeným vodním skútrem došlo. Na turecké pláži Sarimsakli se v polovině loňského července odehrála podobná tragédie.

Jedenáctiletá dívka Yagmur Koseogluová z Velké Británie jela na oblíbené atrakci se svým otcem, když do nich najednou narazil jiný vodní skútr. Dívenka tehdy na místě zemřela. 

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

krapotkin ( 25. dubna 2024 10:24 )

To jí nikdo neřekl, že má koukat kam jede ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání