Pražským policistům se v půli dubna ozvali oznamovatelé s tím, že nějaký muž napadl na tramvajové zastávce a také v tramvaji zničehonic několik dětí! Nejprve jim začal sprostě nadávat a pak je udeřil rukou, aniž by k tomu měl jakýkoliv důvod. „K prvnímu incidentu došlo na nástupišti tramvajové zastávky v pražských Řepích. Druhý útok se odehrál ve voze tramvaje jedoucí směrem do centra města,“ popsala policejní mluvčí Kristýna Soukupová.

Hlídky hned vyrazily na místo a začaly po agresorovi pátrat. Bylo štěstí, že děti byly natolik duchapřítomné, že útočníka dokázaly poměrně podrobně popsat. Policisté muže odpovídajícího popisu našli nedaleko místa činu. „Ve chvíli, kdy muže oslovili, tento nereagoval a odmítal spolupracovat. Na základě zjištěných poznatků policisté využili svého oprávnění a pachatele omezili na osobní svobodě,“ upřesnila mluvčí.

Děti ošetřila záchranka, naštěstí se jim nestalo nic vážného. „Vzhledem k tomu, že byl útok směřován vůči osobám mladším osmnácti let, věc budou následně vyšetřovat kriminalisté. Muž se svým jednáním dopustil trestného činu výtržnictví a v případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody ve výši až dva roky,“ dodala Soukupová.