Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Blade z parapetu: Z kostry potažené kůží je spokojený hafan „plaváček“

Autor: rv, sč - 
23. dubna 2024
11:35

Blade, týraný pes zachráněný v polovině března z parapetu v Uherském Hradišti, dělá velké pokroky. Přibírá, naplno si užívá spokojeného psího života v dočasné péči. A ukázalo se, že miluje plavání.

Blademu moc chutná, krásně prospívá, z původních 17 kilogramů má nyní už kolem třiceti. Ke granulím dostává vajíčko, tvaroh, lněný olej a vitamíny. „Už mu zarostly i lysiny, které měl na těle,“ uvedla žena, která má mladého psa v dočasné péči.

Video  Týraný Blade se v dočasné péči zotavuje, miluje plavání.  - dočaskářka
Video se připravuje ...

„Jeho stav jde stále k lepšímu. Začal chodit na dlouhé procházky, dokonce si zaplave v jezírku,“ doplnila. Plně se také projevuje Bladeho úžasná povaha. Přes prožité útrapy na lidi nezanevřel, naopak. „Je to nejhodnější pes, kterého jsem tu měla. Dobrák od kosti,“ chválí čtyřnohého mazlíka.

Záchrana na poslední chvíli

Bladeho příběh lidmi otřásl. Psa, vyhublého na kost, sundávali z parapetu bytu na sídlišti v Uherském Hradišti hasiči. Nebohé zvíře trpělo zavřené v bytě plném výkalů, ze zoufalství vypilo vodu ze záchodové mísy.

Případ převzala policie. Když oslovila nájemce bytu, nevěřila vlastním uším. „Dotyčný jim sdělil, že do bytu nemuseli vstupovat, protože je prázdný a je v něm jen pes. Chci poděkovat všem, kteří na místě zasahovali a němé tváři zachránili život,“ uvedl po březnové záchranné akci starosta Stanislav Blaha.

Majitel: Měl jsem psychické problémy

Bladeho majitel Martin Tomaštík se hájí, prý se potýkal s psychickými problémy, se kterými se nikomu nesvěřil. Psa chtěl údajně dát do útulku, ale prý kvůli obavám z reakcí okolí to oddaloval.

„Doufám, že se Blade z toho dostane a bude zase jako byl dřív. Taky mě moc mrzí, jaký to má dopad na mé okolí,“ uvedl již dříve. Policisté se případem nadále zabývají. Čeká se na znalecké posudky.

alzbeta kukackova ( 25. dubna 2024 08:17 )

Uživatel_5683053 ( 25. dubna 2024 04:04 )

Tak to se mýlíte, chudákovi bez domova přispíváme v potravinových sbírkách rádi, jenže oni raději pivo, alkohol a cigarety, nesčetněkrát mě oslovili u marketu a na moji odpověď, že jim koupím jídlo, mě poslali ...Když kradou v obchodech, tak nikdy jídlo, jen alkohol nebo věci, které mohou prodat.
A v jednom máte pravdu: raději na veterině zaplatím za zvíře, než za líného flákače jídlo.

MADONNA ( 24. dubna 2024 23:31 )

💗💙💗

Uživatel_5825645 ( 24. dubna 2024 00:40 )

A já se připojuji! 😃
Mám velikou radost, že se o
🐶 čumáčka hodní lidé postarali!
Věřím, že mu někdo s dobrým
srdcem ❤️ dá hodně lásky tak,
jak to má být! 😊

MADONNA ( 24. dubna 2024 00:38 )

To by nikdo nedovolil po tomhle.

Zobrazit celou diskusi