Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno, déšť 19°C

Putin po volbách zalezl. V posledních dvou týdnech neopouští své pracovny

Autor: mav, swp - 
23. dubna 2024
18:51

Ve třech měsících před volbami (15. až 17. března) byl obhajující ruský prezident poměrně akční, objevil se na stovce různých státnických i předvolebních akcí. Zato po volbách Vladimir Putin (71) takřka není vidět, poslední dobou se nevydává vůbec nikam. Nezajímají ho ani trvající zlé povodně.

„Vladimir Putin se po svém znovuzvolení vrátil k životnímu stylu, který vedl před kampaní. Z Kremlu a svých rezidencí už vychází jen zřídka,“ píše nezávislý ruský portál Agentstvo. Putin má identické pracovny v Kremlu a v prezidentské rezidenci Novo-Ogarjovo u Moskvy, často z nich jeho úřad publikuje snímky schůzek či online konferencí – a není poznat, kde se zrovna nachází.

Redaktoři Agentstva se podívali na veškerý jeho oficiální program – a nepoměr je jasný. Vzali v potaz období od začátku prezidentské volební kampaně 8. prosince do 20. dubna. Celkem Kreml informoval o 100 výjezdních akcích s účastí prezidenta.

V posledním předvolebním měsíci, od 17. února do 17. března, se uskutečnilo 31 akcí mimo Kreml a prezidentské rezidence; to stihl Putin navštívit Čeljabinský kraj, Tatarstán (kde se proletěl bombardérem), Stavropolský a Krasnodarský kraj a přednést svůj projev ve Federálním shromáždění. Respektive to stihl za tři týdny, v posledním týdnu před volbami (11.-17. března) už Putin mimo Kreml a Novo-Ogarjovo nevycestoval.

„Po volbách se počet cest výrazně snížil. V měsíci od 17. března do 17. dubna bylo zaznamenáno pouze 10 akcí mimo Kreml a rezidence, z toho jeden koncert na oslavu anexe Krymu, který se konal den po volbách,“ pokračuje Agenstvso. Pouze jednou v průběhu měsíce prezident opustil Moskevskou oblast: 27. března odcestoval do Toržoku v Tverské oblasti, od Moskvy vzdáleného po silnici 250 km.

Zarážející je Putinova neúčast v situaci škaredých povodní. V Orsku se 5. dubna protrhla přehrada, prezident se podle oficiálních záznamů od tohoto dne pouze zúčastnil dvou online jednání o pomoci, volal si s gubernátory a v Kremlu přijal členy Bezpečnostní rady Ruské federace a některé další potentáty. Putinův mluvčí Dmitrij Peskov přímo řekl, že cesta do povodněmi zasažených míst není na programu.

Pro kontext se Agentstvo podívalo i na Putinovy cesty v roce 2023. To se na veřejnosti ukazoval pouze ve 147 dnech; po zbytek času necestoval mimo svá sídla a na svá setkání nezval ani novináře, ani nikoho jiného než blízké úředníky a loajální politiky.

Video  Pavlův poradce a exvelvyslanec Kolář o Putinovi, válce na Ukrajině i vulgarismech svého syna  - Pavlína Horáková
Video se připravuje ...

Uživatel_5313099 ( 24. dubna 2024 05:58 )

Ještě jsem ten blábol nedočetl a už to bylo jasné swp.

Libor Dlabal ( 23. dubna 2024 22:28 )

Vždyť ti dvojníci si přeci také musí odpočinout.

EM1234 ( 23. dubna 2024 20:47 )

Tak to vypadá, že rusové konečně našli kecala a nyní je KOZA bez informací... což je malér

bullshit ( 23. dubna 2024 20:09 )

Země nad kterou Slunce nezapadá a musí krást území 😕

Uživatel_5151615 ( 23. dubna 2024 19:24 )

Je to hrozný despota a blázen!!!

Zobrazit celou diskusi