Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno, déšť 19°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Neslyšící ženě zkolaboval v lese partner: Díky SMS a aplikaci Záchranka pomoc dorazila včas

Autor: rv - 
23. dubna 2024
16:07

Textová zpráva od neslyšící ženy zalarmovala záchranáře v Pardubickém kraji. Popsala, že při procházce v lese na Chrudimsku zkolaboval její partner. I přes složitější komunikaci a zhoršující se stav pacienta se podařilo dvojici v náročném terénu záchranářům včas nalézt.

Operátor hned s oznamovatelkou zahájil komunikaci právě prostřednictvím textových zpráv. „Zjišťoval zdravotní stav muže a také polohu, kde se oba nachází,“ uvedli pardubičtí záchranáři na sociální síti.

K nemocnému vyrazily dvě posádky záchranářů. Určení přesného místa, kde se pacient nachází, pomáhala i aplikace Záchranka. Mužův stav se ale začal výrazně zhoršovat.

Situaci komplikoval i těžko dostupný lesní terén. Hrálo se o čas. „Po příjezdu na místo záchranáři zjišťují, že stav pacienta je opravdu vážný a zahajují potřebné úkony k záchraně jeho života,“ uvedli zdravotníci.  

Díky tomu, že se podařilo v terénu dvojici rychle nalézt, což umožnilo včasný zásah záchranářů, měla dramatická situace šťastný konec. „Pacient mohl být rychle dopraven do nemocničního zařízení, kde na něho již čekal tým zdravotníků,“ dodali záchranáři.

Video  Záchrana dřevorubce, kterému v Liberci strom přimáčkl a pochroumal nohu.  - Horská služba ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi