Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Šok ve škole: Žačka pobodala tři lidi, přiletět musely helikoptéry

Velšská škola Ysgol Dyffryn Aman v Ammanfordu (2023)
 (Autor: Crowaled (CC BY-SA 4.0))
Aktualizováno -
24. dubna 2024
18:33
Autor: mav - 
24. dubna 2024
15:01

Dva záchranářské vrtulníky zasahovaly u školy v Ammanfordu ve Walesu, kde útočnice pobodala tři lidi. Policie ji zatkla pro podezření z pokusu o vraždu.

„Jedna osoba byla zadržena a po nikom dalším v souvislosti s tímto incidentem už nepátráme,“ cituje BBC z prohlášení policie. Škola zůstala několik hodin uzavřená. 

„Je tu množství policistů a mnozí rodiče čekají, až jejich děti budou moci školu opustit – jak to chápeme, zatím je tam pro jejich bezpečí drží,“ hlásí z místa reportérka BBC.

Podvečer policie upřesnila, že zadržela náctiletou žačku s podezřením z pokusu o vraždu. Pobodala dva učitele/učitelky, třetí oběť je nezletilá.

Školu navštěvuje asi 1800–2000 studentů mezi 11 a 18 lety z širšího okolí. Dříve hornický Ammanford na východě Walesu má asi pět tisíc obyvatel. „Je to klidná oblast a pěkná škola s dobrou komunitou. Nedokážeme pobrat, co se stalo,“ cituje Daily Mail jednu z rodiček. „Moje dcera viděla venku přistávat leteckou záchranku. Je to neskutečné.“

Radní Karen Daviesová, jež má školu na starosti, uvedla, že mezi zraněnými jsou dva školní zaměstnanci. „Nemám potvrzeno, jak vážná ta zranění jsou,“ řekla serveru Wales Online.

„Dnešní zprávy z Ammanfordu mě šokovaly,“ tweetoval britský premiér Rishi Sunak. „Chci poděkovat policii a záchranným složkám za jejich průběžnou reakci a v myšlenkách jsem se všemi zasaženými.“ Podobně se vyjádřil ministr vnitra James Cleverly s tím, že je o událostech průběžně informován.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi