Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Češi pro letušku Lenku vybrali 5 milionů na léčbu rakoviny: Tragicky přišla o bratra!

Autor: Tomáš Koníček - 
26. dubna 2024
05:00

Na léčbu Lenky Růžkové (36), kterou nehradí pojišťovna, se loni v listopadu skládalo celé Česko. Vybralo se pět milionů, a ona tak může dál bojovat proti metastázím melanomu. Jenže osud jí připravil další těžkou zkoušku. Tragicky zemřel její bratr, který jí byl velkou oporou.

Metastáze melanomu se v těle letušky vládní letky Lenky Růžkové (36) rozšířily jako střepiny po výbuchu granátu. Jedinou možnou léčbu pojišťovny nehradí, a tak se Češi semkli a potřebné peníze vybrali za jediný den. Žena pak oznámila, že absolvovala první terapie v Německu. Pak ale o sobě nedala delší dobu vědět.

Nyní vysvětlila, co za tím stálo. „Je to už řada měsíců, co jsem se naposledy ozvala, abych vás informovala, jak probíhá má léčba. Bohužel, nedávno při tragické nehodě zemřel můj milovaný bratr Jakub, který mne v mém boji s touto zákeřnou nemocí velmi podporoval. Z tohoto důvodu jsem se na tak dlouhou odmlčela,“ napsala nyní Lenka na facebook.

Metastáze mizí

Také prozradila, jak bojuje se zákeřnou nemocí. „Podle posledních výsledků a vyjádření lékařů se zdá, že je vše na dobré cestě a léčba zabírá. Všechna podkožní ložiska, metastáze na plicích, pohrudnici a dalších místech jsou pryč, mozek je také v tuto chvíli bez nového nálezu,“ vyjmenovala bývalá letuška české armády. V těle jí zbývají dvě nebo tři infiltrované lymfatické uzliny v pánevní oblasti.

Boj na více frontách

Češi vybírali peníze, aby se mohla Lenka léčit v Německu experimentální onkolytickou imunoléčbou. „Díky vaší neuvěřitelné štědrosti jsem si mohla dovolit i léčbu autovakcínou ve Vídni, takže bojuji na více frontách,“ prozradila letuška, která se nyní cítí lépe. „Nepřestávám bojovat, kvůli sobě, svým nejbližším, vám všem, co mi fandíte, a nyní hlavně kvůli své malé neteři, která tu po bráchovi zůstala. Moc všem děkuji za podporu a přeji vám i vašim nejbližším hlavně pevné zdraví,“ dodala Lenka.

Kontrolujete svá znaménka?

Melanom patří k nejagresivnějším nádorům vůbec. Pokud máte znaménko, které krvácí, mění barvu nebo roste, nechte si ho okamžitě zkontrolovat lékařem. O naději na vyléčení někdy rozhoduje každý den. Preventivně si nechte prohlédnout pihy odborníkem každý rok, i když máte pocit, že se nemění.

Martin Samec ( 3. května 2024 20:17 )

Přesně tak spolu prachy do války místo aby se zajímaly o naše lidi

Uživatel_5825645 ( 28. dubna 2024 10:15 )

NATO 🔫

Uživatel_5825645 ( 27. dubna 2024 02:42 )

Jedné ženské udělali sbírku kvůli nemoci. Koupila si nové auto a jela na dovolenou k moři. To bylo vše! Zbytek peněz rozfofrovala! Běžná operace, zdraví má v pohodě! Kdo by to nechtěl? 😡

Eda Sztwiertnia ( 26. dubna 2024 23:32 )

To je hnus. Na léčbu naších občanů nemáme. Ale klidně štědře naše vláda spolufinacuje válku na ukraině. Fialovej hnus. Nic méně přeji letušce brzké uzdravení už jen kvůli solidarností dárců kteříj ji na léčbu přispěli.

Bodybuilder 5500 ( 26. dubna 2024 20:34 )

Je dost divný, že letušce metastáze mizejí jak pára nad hrncem. Co jsem vždycky slyšel, ten kdo měl metastázy, tak zákonitě prohrál boj. Tohle je mi novinka a taky první případ, komu se podařilo je minimalizovat, nebo je alespoň nějak odbourat a jestli se jí to povede dlouhodobě, bude snad 1. člověk v historii, komu se podařilo zvítězit nad metastázemi. Protože tohle je světový unikát. Každopádně mnoho štěstí.

Zobrazit celou diskusi