„Věděla jsem, že jsem holka krev a mlíko, ale neřešila to a byla spokojená,“ uvedla v pořadu Spotlight Aktuálně.cz Mašková s tím, že se vše změnilo během účasti v soutěži Česko Slovensko má talent. 

Bohužel totiž narazila i na komentáře diváků, které nebyly vůbec lichotivé a urážely ji a její vzhled. „Jsi tlustá, vypadáš jako buldok, jako Shrek,“ dočetla se prý tehdy. Logicky se to na ní dost podepsalo, začala o sobě pochybovat a následně to u ní vygradovalo až k poruše příjmu potravy.

„Zvracení a bulimie jako taková se u mě objevila až na konzervatoři. Předtím jsem se snažila zhubnout a už tam byly možná náznaky mentální anorexie, kde pořád snižujete příjem potravy. Ale pak jsem chtěla vypadat jako spolužačky a připadalo mi jako nejjednodušší způsob, že když se najím, tak to vyzvracím,“ popisovala zpěvačka s růžovými vlasy.

Nemůže prý tvrdit, že by jí kantoři řekli přímo, že je tlustá, ale cítila nějaké náznaky na toto téma. „Jste prostorově výraznější, budete to mít možná těžší se prosadit v divadle,“ slýchala například. Už tehdy ale začala mít kvůli bulimii další problémy. „To tělo už je pak jako automat. Vy sníte jablko, ale to tělo ví, že tam nezůstane,“ uvedla Tereza s tím, že během studia měli i 12 hodin tance a jí už enormně chyběla jakákoliv energie. 

„Nějak jsem se z toho dostala, ale pořád to máte nějak v hlavě,“ má pocit zpěvačka, pro kterou je prý úspěch, když se jí podaří zvracet jen dvakrát či třikrát do roka a jinak žít normálně. V době, kdy dostala nabídku do StarDance, se jí problémy začaly plíživě vracet. Začala víc cvičit a hubnout, aby zvládla tlak soutěže a aby jí to slušelo v krátkých sukních, ovšem během StarDance zhubla a chtěla „víc“, a tak kromě tréninků běhala ještě denně deset kilometrů a snižovala dávky jídla. Nehledě na to, že dál zpívala, chystala velký koncert v Lucerně a hrála v muzikálu. Bohužel se znovu objevilo i zvracení.

„Byla jsem v tom znova, tělo se začalo bránit, dostalo se do takového stresu, jestli dostane něco najíst, jestli to půjde ven, že si vytvořilo chronický zápal očí. Tím tlakem, s hlavou, s prominutím, v záchodové míse, tak jsem měla monokl, jako by mi někdo dal bombu,“ svěřila se vítězka páté řady pěvecké soutěže Česko Slovenská SuperStar, která šla po StarDance s pravdou ven a fanouškům přiznala, že není v pořádku. Nyní chodí na terapie a snaží se dostat svou nemoc pod kontrolu. „Já se obávám, že se toho vlastně nikdy nezbavím,“ strachuje se.

Promluvila i o tom, co všechno by jí mohlo hrozit a jak se snaží bojovat. Na lednici si například vypsala všechno, co se jí může stát, když bude pokračovat ve zvracení. „Ty stavy krku jsou šílené, ale vy si to neuvědomujete. Vůbec nepřemýšlíte nad těmi následky – že vám vypadají zuby, že můžete přijít o hlas, že si rozdrápete krk takovým způsobem, že můžete plivat krev. A to vám je jedno. Vám jde jen o to, abyste byl krásnej,“ popsala pro Aktuálně.cz smutnou pravdu o bulimii. Pevně doufá, že tím, že o všem mluví veřejně, by snad mohla pomoci i dalším dívkám a ženám, které se cítí stejně.

Video
Video se připravuje ...

Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti: Vypadnutí ze StarDance nás mrzí. Kateřina Štichová

Fotogalerie
86 fotografií