Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

„Nechovejte se jako tupá kráva,“ Černochová a Konečná se do sebe ostře pustily na sítích

Autor: ver - 
25. dubna 2024
12:06

Na sociální síti X se ve středu večer rozpoutala ostrá hádka mezi europoslankyní Kateřinou Konečnou (KSČM) a ministryní obrany Janou Černochovou (ODS). První ránu vypálila Konečná, když sdílela fotku, na které je ministryně spolu s premiérem Petrem Fialou a na sobě mají mikiny s podobiznou českého lva a nápisem „Munice pro Ukrajinu“. Konečná k fotce napsala: „Jak český lev ke dvoum ocasům přišel“. To si ale Černochová nenechala líbit. 

Ministryně obrany, která je známá tím, že pro ostrá slova nejde daleko, na provokativní příspěvek reagovala záhy. „Kateřino, nepijte tolik, ztrácíte glanc. Lidsky chápu, že Vám ujíždí nervíky, protože se teď perete o ‚bojovou dávku potravy‘ v podobě dalších milionů Vašeho platu europoslankyně, ale nechovejte se tady, prosím, jako tupá a vulgární a primitivní kráva. Děkuji Vám,“ napsala Černochová

Tím to ale neskončilo. U příspěvku se rychle začaly množit reakce příznivců i odpůrců obou političek. Mezi komentáři se ale objevila i reakce samotné Konečné. Ta se rozhodla, že si ostrá slova ministryně nenechá líbit, a napsala: „Ty poznámky o pití a primitivní krávě chápu – máte s tím jistě bohatou zkušenost… jinak jsem naprosto klidná, protože se blíží den, kdy Vám řekneme STAČILO,“ napsala europoslankyně a využila tak nabízenou slovní hříčku z názvu koalice, jejímiž členy jsou i komunisté. 

Konečná si ovšem neodpustila postskriptum a připomněla loňský výrok Černochové, který souvisel s rezolucí týkající se bojů mezi Izraelem a Hamásem. Ta vyzývala mimo jiné k humanitárnímu příměří mezi oběma stranami. „P. S. Kdy zase budeme vystupovat z OSN,“ zeptala se Konečná.

Černochová kvůli své výzvě k vystoupení z OSN opakovaně čelila kritice. „Stydím se za OSN. Dle mého názoru nemá ČR v organizaci, která fandí teroristům a nerespektuje základní právo na sebeobranu, co pohledávat. Vystupme,“ napsala tehdy ministryně. 

Tím ovšem slovní přestřelka mezi političkami neskončila. Černochová si urážlivé narážky nenechala líbit a neodpustila si možnost uvést je na pravou míru. „Tak stačí, že řekneme Konečná. A fakt stačilo. P. S. Škoda, že nekouřím a nepiju alkohol, takže se mnou bohužel není takovej ‚vodvaz‘, jako pamatují kolegové ve Sněmovně s vámi. Dobrou noc přeji,“ napsala ministryně.

Video  Černochová v Hráčích: „Chtěli mě za prezidentku.“ A proč spí s telefonem pod hlavou, kolik nás stojí armáda a kde se vzala na svatbě Ovčáčka?  - hrc, Fameplay Live/Blesk
Video se připravuje ...

adinaha ( 28. dubna 2024 12:42 )

Jestli je tady někdo "tupá kráva", tak je to jedině Černochová.

zkzkz ( 26. dubna 2024 22:24 )

👍 👍 👍 👍 👍

ANO_nam_bude_lip ( 26. dubna 2024 22:17 )

Černochová tím vyzývá Konečnou k přetvářce.

jajas ( 26. dubna 2024 20:11 )

Jediný Novákův argumet, protože nic jiného nemá, je, že Konečná pije...fakt zcela originální.... 👎 😃

Jiří Čížek ( 26. dubna 2024 17:08 )

Tak holky se fajn pojmenovaly. Komentář Konečné mi přijde vtipný, až mě holka překvapila. Černochová se ukázala jako vulgární hlupka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa