Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Rozruch v Kutné Hoře: Školačky rozrušilo sezení s psycholožkou, tři dívky musely do nemocnice!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto Blesk - Karel Janeček)
Autor: pma - 
25. dubna 2024
14:45

Incident se odehrál ve čtvrtek dopoledne v areálu Střední odborné školy a Středního odborného učiliště řemesel v Čáslavské ulici v Kutné Hoře. Během intervence, kterou ve škole prováděla školní psycholožka, neuneslo několik dívek vzniklou situaci. Na místě musela zasahovat policie a záchranáři, kteří měli v péči celkem šest rozrušených studentek. Tři z nich byly dokonce převezeny do nemocnice. 

Ve čtvrtek probíhala v jedné ze tříd Střední odborné školy a Středního odborného učiliště řemesel v Čáslavské ulici v Kutné Hoře debata se školní psycholožkou. Ta s žáky podle informací zpravodajského webu Novinky.cz prováděla intervenci, během které se měla podle ředitele Josefa Vavřince řešit i špatná komunikace mezi některými spolužáky. 

To ovšem některé studentky mělo natolik rozrušit, že bylo třeba na místo zavolat záchranáře i policii. 

„V péči jsme měli celkem šest rozrušených dívek, hyperventilujících, plačících. Dvě jsme převezli do nemocnice v Čáslavi, jednu do kolínské nemocnice. Zbylé tři jsme po ošetření ponechali na místě,“ uvedla pro Kutnohorský deník  mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

Ředitel školy rovněž uvedl, že během přestávky zůstali ostatní žáci školy z preventivních důvodů ve třídách, aby se situace neopakovala a zasahující záchranáři měli volný prostor. 

Policie se tím v současnou chvíli již nezabývá. „Policisté se zajímali, co se děje a jestli nebude třeba nutné vyhlásit traumaplán,“ upřesnil policejní mluvčí Pavel Truxa. 

Drž hubu ( 30. dubna 2024 18:41 )

Přesně. Proč tam neposlali Ferdu? 🤔

UFO1 ( 28. dubna 2024 07:03 )

Kdo ty hnusy ve škole absolvoval, ví že brečeli i chlapci, děti se bohužel nemohou bránit jinak, rodiče je v tom nechávají

UFO1 ( 28. dubna 2024 07:01 )

To je novina, že školní psycholožky apod.operujici ve školách situaci nezlepšují, proč léčí zdravé děti,maji léčit jen ty s problémy, zdravý zub také nevrtáme. Škola je hold dobrý a snadný výdělek, Ať jdou do..dele se svými adapťaky , měřením klimatu třídy apod a bude klid.

ivana kollerova ( 26. dubna 2024 17:38 )

to je zase newspeak.
"spatna komunikace" = asi sikana
"rozrusene divky" = asi predstirany zachvat, aby usly trestu za to sikanovani
to se divim, ze kvuli tomu nebyl vyhlaseny poplach v celem meste.

ivana kollerova ( 26. dubna 2024 17:36 )

to je zase newspeak.
"spatna komunikace" = asi sikana
"rozrusene divky" = asi predatirany zachvat, aby usly trestu za to sikanovani
yo se divim, ze kvuli tomu nebul

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání