Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Rodiče z Dolních Orešan bili děti řetězem?! Šokující rozhodnutí soudu

Autor: pma - 
26. dubna 2024
09:33

Čtyři děti ve věku tří až dvanácti let z Dolních Orešan na Slovensku si procházely peklem. Jejich rodiče Jaroslava (32) a Milan (47) své potomky měli bít řemenem, řetězy a nedávali jim údajně ani najíst. Okresní soud v Trnavě vzal oba rodiče do vazby, ale Krajský soud pro stížnost otce rozhodnutí zrušil. Oba rodiče jsou tak nyní stíháni na svobodě.

Podle informací televize JOJ docházelo v domě v Dolních Orešanech na Slovensku k opravdovému peklu. Sedmačtyřicetiletý otec Milan měl podle usnesení okresního soudu v Trnavě své čtyři potomky ve věku tří až dvanácti let minimálně čtyřikrát do týdne brutálně bít řemenem, otevřenou dlaní, ale i řetězy. 

Matku Jaroslavu a otce policisté už před několika dny obvinili z týrání blízké a svěřené osoby a oba rodiče skončili ve vazbě. To se ale po stížnosti otce změnilo. 

„Senát Krajského soudu v Trnavě zrušil napadené usnesení Okresního soudu v celém rozsahu a sám ve věci rozhodl tak, že u obviněných nahradil vazbu dohledem probačního a mediačního úředníka,“ informovala mluvčí Krajského soudu v Trnavě Jana Kondákorová. V případě prokázání viny hrozí oběma rodičům až 15 let za mřížemi.  

Milan i Jaroslava mají navíc zákaz setkávat se s dětmi a to nejen osobně, ale také elektronicky, písemně či telefonicky. Matka si navíc dle rozhodnutí soudu musí najít stálé zaměstnání a otec se musí zaručit, že přestane pít alkohol. 

Tři nejstarší děti jsou v současnou chvíli umístěny v dětských domovech. Nejmladší tříletý bude zřejmě za krátko u nové náhradní rodiny.

Celý případ se dostal na světlo světa začátkem dubna. Nejstarší dvanáctiletý syn Adrian se měl ve škole svěřit učitelce, že se bojí vrátit domů. Chlapec měl mít na těle stopy po bití a modřiny. 

„Za trest je měl bít řetězem, řemenem a rukou. Otec je zamykal spolu s ostatními sourozenci ve věku 8, 5 a 3 roky v pokojích na zámek a zámky policisté našli i na lednici,“ uvedla k případu policejní mluvčí Mária Linkešová. Potomkům neměli rodiče dávat ani najíst.

Video  Rodiče z Dolních Orešan údajně brutálně týrali své děti.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

 

Petr Kolar ( 26. dubna 2024 20:34 )

Mate pravdu. Ale velke procento lidi vyznava pravo a vychovu tvrde ruky. Jsou vyznavaci odplaty v podobe nasili a utrpeni.

Petr Kolar ( 26. dubna 2024 20:32 )

Coz jsou prikazy, ke kterym soud nema kompetenci. Pracovat je kazdeho volba, nikoliv povinnost. stejne tak uzivat ci neuzivat drogy, jejichz prodej stat podporuje.

Petr Kolar ( 26. dubna 2024 20:30 )

Pro vazbu musi byt zakonne duvody. S ohledem na izolaci deti a neschopnost rodicu se o sebe postarat, zadny ze tri duvodu pro uvaleni vazby v tomto pripade nehrozi. Jinak narizeni soudu najit si praci nebo prestat pit je v rozporu se zakony i ustavou - neni pracovni povinnost a alkohol je volne dostupna a prodavana droga. Pokud pan nekoho svym piti omezuje ci ohrozuje, pak je na miste naridit protialkoholni leceni. Je dost smutne kdyz soudci neznaji zakony a sve kompetence a tak svevolne je prekracuji.

Uživatel_5634767 ( 26. dubna 2024 18:04 )

Tu svini zrůdnou okamžitě dát makat do uranových dolů
jako to bylo za komančů. Tohle dělat dětičkám kteří se neumí bránit. Až dospějí tak ať mu to vrátí. Je to zbrň slabocha tohle dělat dětem, chlapů by se určitě bál a na dítě si troufá,hnusák!!!

stellastella ( 26. dubna 2024 17:36 )

Ale chteji je
Matka si ma najit praci a on prokazat, ze nebude pit alkohol

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání