Nebetyčnou drzost prokázal zloděj v půli dubna v Praze 7. Nejprve se časně ráno vloupal do bytu, v němž v tu dobu spal jeho majitel, a ukradl mu několik věcí. Když to majitel zjistil, pachatele sám vystopoval - v ukradeném batohu měl totiž naštěstí lokalizační zařízení. Gaunera našel v jedné z restaurací v Praze 7. „To, že se jedná právě o zloděje, muž poznal na základě toho, že měl na sobě jeho oblečení i obuv,“ popsala tak trochu bizarní situaci policejní mluvčí Kristýna Soukupová.

Majitel oněch věcí hned zloděj konfrontoval, řekl mu, ať mu kouká vrátit jeho věci. Nato se pachatel zvedl a začal z místa utíkat. „Policisté v tu chvíli byli již poblíž a podezřelého muže začali pronásledovat. Muž neuposlechl opakovaně jejich výzev a snažil se stále o útěk. Následně policejní hlídka však podezřelého zadržela. Muž měl u sebe většinu věcí, které tentýž den odcizil,“ uvedla mluvčí s tím, že poškozenému byla tímto jednáním způsobena škoda v celkové výši téměř šedesát pět tisíc korun. Před samotným zadržením se zloděj stihl občerstvit a přitom zneužít i platební kartu, kterou také ukradl. 

Muž je podezřelý ze souběhu trestných činů krádež, porušování domovní svobody a také neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a hrozí mu až tříleté vězení.

Video
Video se připravuje ...

Policisté dopadli lupiče, který kradl v bytě. Policie ČR

Fotogalerie
3 fotografie