Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Hrozivá nehoda izraelského ministra. Auto skončilo na střeše. Jel politik na červenou?

Autor: ČTK - 
26. dubna 2024
19:11

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu Izraele. Jeho vůz se po srážce na křižovatce obrátil na střechu a ministr je s lehkým zraněným v nemocnici, napsal server The Times of Israel (ToI). Policie uvedla, že příčinu nehody vyšetřuje.

Z videa pořízeného palubní kamerou jiného vozu je patrné, že ministrův sedan, na záběrech jedoucí v protisměru, nejspíše vjel do křižovatky na červenou, napsal ToI. Ministrova kancelář uvedla, že Ben Gvir je při vědomí a v dobrém stavu.

Záběry z protijedoucího auta ukazují ministrův černý vůz, jak zpomaluje před semafory a téměř zastaví. Záhy však začne opět zrychlovat, vjede do křižovatky a do jeho pravého boku čelem narazí jiné osobní auto a obrátí jej na střechu. Ministrův sedan do křižovatky následovalo i bílé SUV, v němž patrně jela ministrova ochranka; z auta bezprostředně po kolizi vyběhla dvojice mužů v uniformách.

Ben Gvir je šéfem ultranacionalistické strany Ocma Jehudit (Židovská síla), funkci ministra národní bezpečnosti zastává od prosince 2022. Ve vládě premiéra Benjamina Netanjahua podporuje rozšiřování izraelských osad na palestinských územích; sám je jedním z osadníků na Západním břehu Jordánu. Proslul rovněž protimuslimskými postoji a ostrými prohlášeními vůči protivníkům Izraele na Blízkém východě; v uplynulých měsících například prohlásil, že raketové útoky šíitského hnutí Hizballáh považuje za vyhlášení války a po masivním vzdušném íránském útoku na Izrael ze 13. dubna volal po „zběsilé" odpovědi.

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi