Pátek 17. května 2024
Svátek slaví Aneta, zítra Nataša
Oblačno, déšť 20°C

Nejlepší místo pro život podle znamení zvěrokruhu. Koho láká domek u moře a kdo by se nejraději odstěhoval na Aljašku?

/
  • Chtěli byste žít na tomto místě?
    Chtěli byste žít na tomto místě? (istock.com)
    2. května 2024 ● 06:00

    Už jste se někdy zamýšleli nad tím, kde byste chtěli žít, kdyby to bylo jen trochu možné? Někdy je to ale snadnější, než by se mohlo zdát, a člověk by si měl přece jít za svými sny, nemyslíte?

    Ať už uvažujete, že se do vysněné destinace jednou podíváte, nebo dokonce přestěhujete, anebo budete chtít zůstat pouze u snění, přečtěte si, jaká nejlepší místa pro život preferují jednotlivá znamení zvěrokruhu. Sedí to na vás?

  • 1.

    Beran (21. 3. – 20. 4.)

    Beran
    Beran
    Autor: istock.com
    Beran je dobrodruh a snese klidně i tvrdší životní podmínky. Nepotřebuje luxus, umí být sám a preferuje především adrenalin a vzrušení. Nejlepší místo pro život je pro něj tam, kde se nebude nudit. Nehostinné lesy kdesi daleko na severu, opuštěný ostrov, amazonská džungle, pustá poušť nebo třeba Indie se svou nádherou i množstvím lidí, a ne úplně dokonalou hygienou. Tak tohle je přesně pro Berana. Navíc se nebrání si za svými sny opravdu jít, nemá problém sbalit si saky paky, sednout na nejbližší vlak či jít na stop a vydat se do světa. Jeho ideálním místem pro život je třeba Kanada nebo Aljaška, ale třeba i Thajsko nebo Čína.

     

    VIDEO: Helen Stanku: Jak si přivolat bohatství?

    Video
    Video se připravuje ...
    Helen Stanku: Jak si přivolat bohatství? • Videoredakce ženských titulů

  • 2.

    Býk (21. 4. - 21. 5.)

    Býk
    Býk
    Autor: istock.com
    Býk potřebuje přece jenom trochu více pohodlí než Beran. Nelákají ho daleké pustiny ani vysokohorské túry. Rád lenoší, a to se dá velice dobře třeba na pláži u moře, nebo v nějakém malebném městečku plném stylových restaurací a kaváren. Býka mohou nalákat středomořské destinace nebo evropská hlavní města plná kultury, umění a společenské zábavy. Opravdu nadchnout ho mohou holandské zahrady plné tulipánů, zámky po celé Evropě, rozkvetlé parky, Provence s levandulovými koberci, Francie nebo třeba Anglie, Skotsko a jejich tajuplná atmosféra. Tam by se Býk zabydlel hned. Ideálním místem pro život je pro něj třeba vila se zahradou ve městě, které dýchá svou historií a má bohatou kulturu.

     

  • 3.

    Blíženci (22. 5. - 21. 6.)

    Blíženci
    Blíženci
    Autor: istock.com
    Blíženec rád cestuje a poznává nová místa. Těžko říct, zda existuje nějaké ideální místo, kde by se mu tak líbilo, že by tam zůstal natrvalo. U Blíženců se všechno střídá v určitých cyklech. Líbit by se jim ale mohlo v dalekých krajích, kde je zajímavá kultura. Někoho to táhne na Island, jiného k jihoamerickým indiánům, k eskymákům, nebo třeba do Afriky. Celkově Blíženci spíše rádi poznají severské krajiny, kde je chladněji: Estonsko, Skotsko, Švédsko, Finsko, Norsko nebo třeba Island. Nejvíce je zajímá jazyk a kultura, rádi se vzdělávají a čerpají místní vědomosti. Jejich ideálním místem pro život je univerzitní město plné vzdělanosti a kultury kdesi více na severu.

     

    VIDEO: Magie zrcadel: Helen Stanku

    Video
    Video se připravuje ...
    Magie zrcadel: Helen Stanku • Videoredakce ženských titulů

  • 4.

    Rak (22. 6. - 22. 7.)

    Rak
    Autor: istock.com
    Raka to nejvíce bude táhnout k moři, skalnatým útesům a romantickým procházkám při západu Slunce. Určitě by se nejraději přestěhoval někam na řecký ostrov, třeba na Korfu. Anebo by se mu mohlo líbit Chorvatsko, každopádně i hrady a zámky po celém světě, nádherné vyhlídky na hory a místa s krásnou přírodou. Rád se nají čerstvého ovoce nebo ryb v přístavu středomořského městečka a bude maximálně spokojený. Raci, stejně jako Lvi, určitě budou více vyhledávat místa, kde je teplo. Ideálním místem pro život Raka je dům u jezera s nádhernými výhledy na západ slunce a místní hory.

     

  • 5.

    Lev (23. 7. - 22. 8.)

    Lev
    Lev
    Autor: istock.com
    Lva zaujmou nádherná místa celého světa, kde je co k vidění, k prožití a co nevyžaduje žádnou námahu. Lev má rád luxus a pohodlí, takže ho uchvátí spíše pětihvězdičkový hotel, luxusní apartmán nebo překrásná vila u moře, kde by mohl žít. Lvi budou spíše preferovat místa, kde je hodně teplo. Žít by mohli kdekoli na jihu, nevadila by jim ani Afrika, Egypt, oblíbenými destinacemi jsou pro ně Itálie, Chorvatsko, Francie, ale třeba i Indie nebo jižní Amerika. Na sever to Lvy obvykle příliš netáhne. A raději budou mít města, anebo taková místa, kde si budou moci dopřát svůj obvyklý komfort. Ideálním místem pro život Lva je Austrálie nebo Nový Zéland.

     

    VIDEO: Helen Stanku: Lidští upíři

    Video
    Video se připravuje ...
    Helen Stanku: Lidští upíři • Videoredakce ženských titulů

  • 6.

    Panna (23. 8. - 22. 9.)

    Panna
    Panna
    Autor: istock.com
    Panny si moc rády dopřejí romantiku, i když na to vůbec nevypadají. Jejich ideálním místem pro život je srub kdesi v lese, vlastní zahrádka, spousta zvířat a život v souladu s přírodou. Na města si moc nepotrpí, mají rády les, hrady, zámky a svůj klid, ale historická města s překrásnými zahradami a parky je mohou velice okouzlit. Panny nejezdí úplně rády k moři, je tam na ně příliš horko a nedokázaly by se jen tak nečinně povalovat a smažit na pláži, více je zaujmou procházky na zajímavá místa, poznávání památek nebo prohlídky hradů a zámků. Fascinovat je mohou tajuplné městské uličky, milé kavárny a městská zákoutí. Potřebují mít rovněž svůj komfort a všechno, na co jsou zvyklé, například co se týká stravy nebo stylu života. Pannám by se mohlo líbit třeba v Polsku, Belgii nebo Švédsku, určitě také v Austrálii.

     

  • 7.

    Váhy (23. 9. - 23. 10.)

    Váhy
    Váhy
    Autor: istock.com
    Váhy určitě rády pojedou k moři nebo si budou chtít užít kouzlo oblíbených evropských měst plných vzdělanosti, kultury a dávné historie. Žít si dovedou představit třeba někde v malebném městečku na severu Francie, v Anglii, Irsku, severských státech nebo třeba na Sicílii. Uvítají krásné prostředí, kouzelná městečka, stylové kavárny, hrady a zámky, překrásné zahrady, kulturu a umění, možnost jít si zatancovat, určitý životní komfort a rozhodně i nějakou romantiku. Líbit se jim bude u moře, kde mohou pozorovat nádherné západy Slunce. Ideálním místem pro život je pro Váhy vila na předměstí, třeba někde v Provence nebo Itálii.

     

    VIDEO: Zajímá vás, jak se vám v novém roce 2024 bude dařit v práci a jak na tom budete s vašimi financemi? Hvězd se zeptala a odpovědi přináší vědma Helen Stanku:

    Video
    Video se připravuje ...
    Zajímá vás, jak se vám v novém roce 2024 bude dařit v práci a jak na tom budete s vašimi financemi? Hvězd se zeptala a odpovědi přináší vědma Helen Stanku.  • .

  • 8.

    Štír (24. 10. - 22. 11.)

    Štír
    Štír
    Autor: istock.com
    Štír preferuje svůj klid. Dobře mu bude v hlubokém lese u řeky či potoka, v dřevěném srubu nebo klidně maringotce. Pokud to bude starý velký dům, v němž klidně i straší, bude ještě raději. Určitě není typem pro velká města ani příliš horké pláže u moře. Klidné skalnaté útesy oceánu či moře na místech, kam nechodí moc lidí ho ale budou fascinovat a dovedl by si představit i nějaké bydlení poblíž. Dobře se bude cítit i ve skalách, v okolí zřícenin a na místech s velmi tajuplnou či mysteriózní atmosférou.

     

  • 9.

    Střelec (23. 11. - 21. 12.)

    Střelec
    Střelec
    Autor: istock.com
    Střelec je velký dobrodruh. Spokojený bude klidně i tehdy, když bude žít kočovným stylem života. Podívá se rád do krajů s temperamentnějším obyvatelstvem, třeba do Maďarska či Mongolska, ale lákat ho budou i nehostinné krajiny a pustiny, hory, les, příroda, skály, vodopády. Podobně jako Beran či Vodnář má rád vzrušení a dobrodružství, obvykle se jen tak snadno neusadí na jednom místě. Je to totiž rozený cestovatel. Zvládne přespat i kdekoli ve stanu či krmelci. Nejlépe se bude cítit na horách a zaujmout ho může i Austrálie, Nový Zéland nebo Amerika.

     

  • 10.

    Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

    Kozoroh
    Kozoroh
    Autor: istock.com
    Kozoroh miluje hory, skaliska, nádhernou přírodu. Proto by si spíše než někde na jihu u moře dovedl představit život v severských oblastech, například v Kanadě, na Aljašce, ve Švédsku, Norsku, Finsku, Skotsku, Irsku, Anglii nebo třeba i na Islandu. Kozoroha přitahují tradice a kultura, je mu blízký skandinávský životní styl, zvládá krajiny, kde je led a sníh. Spokojený bude v tradičním domě, kde je poblíž příroda, hory a pořádné skály.

     

     

  • 11.

    Vodnář (21. 1. - 20. 2.)

    Vodnář
    Vodnář
    Autor: istock.com
    Vodnáři mají stejně jako Berani  a Střelci rádi vzrušení, dobrodružství a adrenalin. Nejsou zvyklí mít pohodlí a luxus, stereotypní život je nebaví. Proto rádi vyhledávají stále nová místa pro život a zábavu, která se neomrzí. Určitě je může přitáhnout nehostinná příroda a země či krajiny, kde se uchovala silně mystická atmosféra, například Indie, Thajsko, Irsko, Skotsko, Island, Peru, Sibiř a podobně. Žít by mohli třeba ve srubu někde v Kanadě či na Aljašce, případně v nějaké komunitě připomínající život původních obyvatel.

     

  • 12.

    Ryby (21. 2. - 20. 3.)

    Ryby
    Ryby
    Autor: istock.com
    Ryby určitě uvítají jakékoli bydlení v okolí vodního toku. Nemusí jít o moře, ale třeba o řeku, jezero či potok. Určitě je více bude lákat život na vesnici s okolní přírodou, zahradními jezírky a spoustou možností relaxu. Ryby mají rády romantiku, takže krásné výhledy na hory, západy Slunce či nádherné zahrady je velice potěší. Přírody a lesy musí být blízko, Rybám moc nevyhovuje život ve městě a mají rády svůj klid, pohodu. Chtějí zkrátka místo, kde budou moci snít. Líbit se jim bude spíše v jižnějších oblastech a přístavech, hlavně jim jde o to, aby měly blízko vodu.

     

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz