Páteční ráno se ponese ve znamení zvýšené oblačnosti s výjimkou severozápadu území, kde bude polojasno. Zejména na východě země lze ojediněle počítat s deštěm. K večeru by přeháňky následně měly nabírat na intenzitě. Teplotní minima se v noci budou pohybovat okolo 10-12 °C, denní maxima dosáhnou 16-20 °C (na horách v 1000 m n. m. 12 °C). Mírný vítr nepřesáhne rychlost 7 m/s.

Sledujte počasí na radaru Blesku

Rovněž začátek víkendu bude deštivý, na většině území bude oblačno, místy se vyskynou přeháňky. Těch bude postupně směrem od severozápadu společně s oblačností ubývat. Rtuť teploměru v noci klesne až k 8 °C, nejvyšší denní teploty nepřesáhnou 16 °C (na východě až 19 °C). Vítr zůstane mírný o maximální rychlosti 7 m/s.

V noci na neděli se pořádně ochladí, objevovat by se měly již i první přízemní mrazíky, které by mohly poškodit dosud nesklizenou zeleninu. Přes den má být až polojasno, přechodně se ale může objevit oblačnost. Noční minima by se měla pohybovat okolo 7-2 °C, nejvyšší denní teploty v rozmezí 11-15 °C. Mírný vítr dosáhne maximální rychlosti 6 m/s.

Video
Video se připravuje ...

Podzimní alergie: Které jsou nejčastější a jak je rozeznat od viróz? Videoredakce ženských webů

Fotogalerie
23 fotografií