Přívalové deště odpoledne zaplavily silnice i sklepy domů na jihozápadě Slovenska. Nejkritičtější situace byla vpodvečer v Bratislavě, během dne hasiči kvůli počasí zasahovali i v dalších regionech země, uvedla mluvčí hasičů Zuzana Farkasová.

Kvůli silné bouři a průtrži mračen organizátoři zrušili v Bratislavě plánovanou vzpomínkovou akci na Filipínce Henryho, který minulý týden podlehl v nemocnici zraněním po útoku osmadvacetiletého Slováka Juraje. Podobné akce byly svolány také do Košic a do Banské Bystrice, zúčastnily se jich desítky lidí.

Podle Farkasové zaznamenali hasiči v Bratislavě na 180 výjezdů k zaplaveným silnicím a jiným prostorům. Podle portálu sme.sk kvůli počasí přerušilo provoz bratislavské letiště, voda také zaplavila dvě obchodní centra.

Kvůli zaplaveným podjezdům policie ve slovenské metropoli uzavřela některé silnice. Již odpoledne byly desítky hasičů nasazeny kvůli silnému dešti hlavně ve městě Dunajská Streda a jeho okolí. Pomáhaly při odčerpávaní vody ze zaplavených silnic, rodinných domů a zahrad či při odstraňování popadaných stromů.

Slovenští meteorologové vydali varování před silnými bouřemi pro západní, jižní i střední část Slovenska. Pro okres Nitra platil nejvyšší stupeň výstrahy.

Video
Video se připravuje ...

Přívalové deště v Praze: Takhle potrápily v minulosti českou metropoli Video od čtenáře

Fotogalerie
10 fotografií