Komunikace začaly v Olomouckém kraji namrzat už v pondělí večer. Ráno mohou být vozovky kluzké hlavně ve vyšších polohách Olomoucka, Prostějovska, Přerovska a na Šumpersku, varovali silničíři. Správci silnic tam v noci provedli chemický posyp.

Dálnice a hlavní silniční tahy jsou v Olomouckém kraji ráno sjízdné bez větších problémů, avšak i na těchto komunikacích by řidiči kvůli mrznoucímu mrholení měli dávat pozor.

Sledujte srážky na radaru Blesku

Meteorologové varovali, že v částech Pardubického, Olomouckého a Moravskoslezského kraje se bude v noci na dnešek tvořit při mrznoucím mrholení nebo dešti ledovka. Silnice a chodníky kvůli tomu mohou klouzat a hrozí nebezpečí úrazů a problémy v dopravě.

Pozor na východě Čech

Také v Královéhradeckém kraji ráno místy namrzaly silnice, v horských oblastech se drží na některých cestách ujetá zledovatělá vrstva sněhu. Na Trutnovsku, Náchodsku a Rychnovsku doprovázel déšť silný vítr, vyplynulo z ranního hlášení Ředitelství silnic a dálnic.

Ráno bylo v hradeckém kraji většinou zataženo, místy pršelo nebo mrholilo, na horách sněžilo. Teploty se pohybovaly okolo nuly.

Přijde i nový sníh

Podle předpovědi meteorologů má být dnes v hradeckém kraji zataženo až oblačno, místy déšť nebo mrholení, v polohách nad 800 metrů postupně nad 500 metrů sněžení. Večer by měly srážky ustávat. Nejvyšší denní teploty budou nad nulou, mezi pěti až osmi stupni Celsia, v 1000 metrech na horách kolem plus jednoho stupně. Vítr bude zesilovat, na horách může v nárazech dosahovat až 90 kilometrů v hodině.

Také silnice na Vysočině mohou být dnes ráno kvůli dešťovým přeháňkám kluzké, řidiči by měli jezdit opatrně. Teploty byly kolem 08:00 i tři stupně pod nulou. Silničáři jezdí s více než 70 sypači, řekl ČTK dispečer krajské správy a údržby.

Odpoledne by se podle meteorologů mělo oteplit, ale večer by v polohách nad 500 metrů mohlo i sněžit.

Sypače ráno jezdí skoro v celém kraji vyjma Pacovska, ale může se to měnit, uvedl dispečer. Kde pršelo, byla po ránu ledovka i na chodnících. Dvě osobní auta podle policejního webu ráno havarovala u Dobronína na Jihlavsku. Nejvyšší odpolední teploty budou na Vysočině mezi třemi až šesti stupni Celsia.

Fotogalerie
14 fotografií