Také středeční nejvyšší odpolední teploty se zastaví až na 30 °C, během večera už bude oblačnosti přibývat a ojediněle se budou vyskytovat přeháňky nebo bouřky. Čtvrteční nejvyšší odpolední teploty se po přechodu studené fronty zastaví na 20 až 24 °C.

Další propad teplot vzduchu přinese pátek – v ranních minimech bude teplota klesat k 8 až 3 °C, ojediněle se budou tvořit přízemní mrazíky a na horách bude po ránu mrznout. V odpoledních maximech to budou teploty mezi 15 až 19 °C. Se studenými rány musíme počítat také o víkendu – teploty budou klesat jen k 8 až 3 °C a místy se budou tvořit přízemní mrazíky. Odpolední teploty budou nejčastěji mezi 17 až 22 °C.

Jako na houpačce

Výrazné změny teplot vzduchu nejsou pro Česko během září nic neobvyklého – naposledy je přinášelo září v roce 2018. To jsme se také setkali s velmi teplými rány, kdy teplota neklesala pod 19 °C, ale poté, po přechodu studené fronty v horských oblastech, bylo až -10 °C.

Německo má za sebou supertropický den

Ještě vyšší teploty než u nás panují v Evropě západní – v Německu se úterní nejvyšší teploty zastavily v Geilenkirchenu na 36,2 °C a noc na středu přinesla v minimech do Bad Marienbergu 24,1 °C.

Fotogalerie
33 fotografií