Podle meteorologů při -18 stupních hrozí už po krátké době prochladnutí a omrznutí nechráněných částí těla. Mohou nastat problémy v energetice, průmyslu a zásobování a hrozí poruchy vodovodních rozvodů. Mohou praskat kolejnice. Doporučují, aby malé děti a starší a nemocní lidé nevycházeli ven.

V Karlovarském kraji hrozí teploty až -12 stupňů v noci na neděli, v Jihočeském kraji a na Příbramsku a v Brdech ve Středočeském kraji až do pondělního rána.

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku.

Po rekordních mrazech se ale znovu oteplí, řekla Blesk Zprávám meteoroložka Dagmar Honsová. „Hned v pondělí nás čeká přechod dalšího frontálního systémuna většině území bude sněžit. Nejvyšší denní teploty se zastaví na -4 až 0 °C. Foukat bude mírný jihozápadní vítr o rychlosti do 20 km/h,“ řekla Honsová

Velká oblačnost bude převládat i nadále – postupně se ale sněžení bude v nížinách měnit na déšť se sněhem nebo déšť, ojediněle i mrznoucí srážky. V ranních minimech to budou teploty mezi -5 až 0 °C, v odpoledních maximech postupně 0 až 5 °C. Po ránu se tak bude opět tvořit náledí, při mrznoucích srážkách i ledovka.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Máme chladnější počasí díky utlumené letecké dopravě? Odhalila to meteoroložka Honsová Blesk

 

 

Fotogalerie
68 fotografií