Do úterních 20:00 bude silný vítr podle meteorologů vát v Plzeňském, Karlovarském, Ústeckém, Libereckém a Královéhradeckém kraji, v Praze, velké části středních Čech, v západní polovině Jihočeského kraje a na severu Olomouckého kraje. Na horách tam může mít v nárazech až 90 kilometrů v hodině. Obyvatelé Plzeňského, Karlovarského a Ústeckého kraje a části středních a jižních Čech by se silným větrem měli počítat i ve středu odpoledne a večer.

Padající strom, který zlomil silný vítr, zasáhl dnes dopoledne ženu s dětmi na cyklostezce u areálu Baník Sokolov. Žena a jedno z dětí utrpěly lehká zranění. Hasiči u popadaných stromů, které nevydržely nápor větru, zasahovali dopoledne na mnoha místech Karlovarského kraje.

Sledujte meteorologický radar Blesku

„Ke spadlému stromu jsme byli povoláni krátce před 10:00. Na místě byla žena a dvě její malé děti. Žena a jedno z dětí utrpěly lehká zranění, se kterými je záchranná služba převezla na ošetření na chirurgickou ambulanci,“ uvedl mluvčí krajské záchranné služby Radek Hes.

Spadlý strom hasiči hned po převozu zraněných z cyklostezky odstranili. „Během dopoledne vyjížděli hasiči odstranit spadlý strom také v Krásném Jezu, Fojtově, Nadlesí u Lokte, u Žlutic, Bečova, Krásna, Nejdku, Drmoulu či ve Staré Roli,“ uvedli krajští hasiči na svém facebookovém účtu.

Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky apod. Dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií,“ doplnili meteorologové.

Fotogalerie
44 fotografií