Podle německého deníku Bild je dívka v ohrožení života. Vzhledem k počasí ji z místa nehody nemohla transportovat helikoptéra, od univerzitní nemocnice ji dopravila sanitka. Ve skupině jela se svou matkou, která rovněž utrpěla zranění a musela být převezena k ošetření.

Zatímco záchranáři v silném dešti bojovali o dívčin život, jen pár metrů od nich udeřil další mohutný výboj do stromu.

Kromě bouřek řádily v Německu také silné přívalové deště. Ve Stuttgartu přívalový déšť strhl lešení s několika dělníky. Jeden na místě zemřel. Podle mluvčího hasičů byl jeden muž silným přívalem stržen do řeky Necker. Několik jeho kolegů se vrhlo do vody, aby mu pomohli. Hasiči je naštěstí všechny zachránili.

Německá meteorologická služba DWD uvedla, že očekává bouřky s přívalovými dešti a krupobitím i během dneška. Přesouvat se budou pozvolna směrem na východ.

Výstrahu před velmi silnými bouřkami v jihozápadní části Česka dnes vydal také Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Vysoké riziko se týká Jihočeského, Plzeňského a Karlovarského kraje a částí Ústeckého a Středočeského kraje od dnešního poledne do noci na neděli. Na řadě míst pak platí výstraha před silnými bouřkami.

Vývoj počasí sledujte na radaru Blesku>>>

Meteoroložka Dagmar Honsová pro Blesk včerejší situaci u našich západních sousedů okomentovala. „Jak v Německu, tak u nás se jedná o bouřky lokální z tepla, které vznikají konvekcí tedy vzestupným prouděním. Zejména v západní polovině Německa je energie na vývoj bouřek vysoko (hovoříme o CAPE), na našem území dosahuje sotva poloviny. A i přes to, že se v Česku budeme o víkendu s bouřkami setkávat, rozhodně se nebude jednat o tak velmi silné bouřky jako v západním Německu," uvedla Honsová.