DISKUSE K ČLÁNKU

Jan Kocián:ČHMÚ nemá na dnešek žádnou bouřkovou výstrahu, ale večer dorazí do Čech silné bouřky, v severních Čechách půjde i o velmi silné bouřky. V Německu a Polsku s možností slabého tornáda.

(26. 06. 2023 11:27)

Jan Kocián:V pondělí ČHMÚ oficiálně naměřil na severu Čech během krátké doby 27 mm, podle oficiálních radarových odhadů napršelo v Německu poblíž Šluknovského výběžku přes 40 mm.

(27. 06. 2023 23:47)

Jan Kocián:Ani dva roky po extrémním tornádu se Slovenský hydrometeorologický ústav neomluvil za špatnou a nedostatečnou výstrahu 24. června 2021 pro slovenské regiony poblíž jihovýchodní Moravy. Proč? Protože slovenští novináři i slovenští občané jsou tak stupidní, že omluvu po SHMÚ nechtěli.
------------
Nikdo totiž nemohl předem vědět, že tornádo se nerozšíří až na Slovensko. Proto nejen ČHMÚ, ale i SHMÚ měl mít červenou výstrahu.

(24. 06. 2023 13:58)

Jan Kocián:Spousta zklamaných lidí, že nezažili tornádo... a právě pro ně mám dobrou zprávu.

Silné tornádo kategorie F2 nebo dokonce i velmi silné tornádo kategorie F3 by mohlo postihnout Českou republiku 4. a/nebo 5. ČERVENCE 2023. Což se dobře pamatuje, protože bude státní svátek.

A já mám svátek dneska, v den výročí.

(24. 06. 2023 02:06)

Jan Kocián:Novinářům se ještě nepodařilo vypátrat, kdo může za vystrašení českého obyvatelstva. Je to Slovák. Je to Tomáš Púčik.

Ten totiž sepsal předpověď včerejšího ESTOFEXU, kde zařadil Česko do nejvyššího 3. stupně extrému s tím, že hrozí i silná tornáda.

(23. 06. 2023 11:46)

Jan Kocián:Celý fór je v tom... kvůli špatným předpovědím v minulosti, kdy ČHMÚ vydal žlutou bouřkovou výstrahu... občana zasáhla supercela a 170kilometrový vítr v downburstu... ČHMÚ to zpětně vyhodnotil, že výstraha vyšla, že bouřky byly silné...

Takže pro občana zážitek ze 170kilometrového větru = silná bouřka na úrovni žlutého stupně výstrahy. V hlavně to má potom takto zafixované. Takže při oranžové výstraze logicky očekává něco přes 200 km/h, při červené výstraze občan očekává vítr o rychlosti cca 250 km/h. Pokud tedy v bouřce fouká rychlostí 130 km/h na úrovni červeného stupně nebezpečí, občan je zklamán, protože očekával oněch 250 km/h...

(23. 06. 2023 11:22)
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy