DISKUSE K ČLÁNKU

Jan Kocián:V pondělí 15. ledna ojedinělé bouřkové linie v Nizozemsku, Německu a Polsku, s možností bouřek i v Česku. Šance na slabé tornádo bude největší v Německu a v Polsku.

V Česku bude foukat silný vítr, v intenzivních sněhových přeháňkách půjde o velmi silný vítr. V Polsku bude foukat velmi silný vítr, v přeháňkách i extrémně silný. 😨

(13. 01. 2024 23:59)

Jan Kocián:ČHMÚ na Facebooku i já jsme shodně předpovídali -25 na teploměrech na Šumavě ve dvou metrech nad zemí. Na severní Moravě, ve Slezsku, v Orlických horách, v Jizerkách i na šumavských slatích se nejnižší minima pohybovala "jen" kolem -20.

Chyba o 5 stupňů, je pro ČHMÚ standard, ale já přiznávám selhání mimo přípustnou předpovědní odchylku a sypu si popel na hlavu. Mrazy překvapily, jak moc slabé nakonec byly.

(13. 01. 2024 00:28)

Jan Kocián:V severovýchodní Evropě mají 2 teplé fronty. Výškovou teplou frontu a klasickou přízemní teplou frontu.

Na Slovensku bylo dnes podobně jako včera víc jak +5 °C. Na vlastní oči jsem dnes viděl paraglidisty v akci, kteří evidentně dokázali rozpoznat přísun teplého vzduchu do ČR, za což je chválím. 👍

(09. 01. 2024 16:48)

Jan Kocián:!! Velká sněhová kalamita v Česku za 10 dní, to jest 19. ledna. Vydatně sněžit začne už 17. ledna !!
------------------
ČHMÚ překopal předpověď/výhled a nově stanovil 100% jistotu teplotně chladného a podprůměrného týdne od 8. do 14. ledna. Stávající týden ale bude teplotně průměrný.

Už dnes v úterý by mohlo být v Česku slabě nad nulou, každopádně nad nulou bude v ČR s jistotou každý den od středy. Ve čtvrtek 11. ledna slabě nad nulou i na horách. Celorepublikové celodenní mrazy by měly přijít zase jenom na pouhý jeden den, buď 21. nebo 22. ledna... potom přechodné oteplení s výraznou oblevou na horách. Velmi výrazné přibývání sněhu na horách od poloviny ledna v intenzivních sněhových přeháňkách! ❤️‍

(09. 01. 2024 02:34)

Jan Kocián:ČHMÚ předpovídá na dnešek -2 °C. Já psal, že by mělo být slabě nad nulou.

Je větší teplo, než meteorologové očekávali, teploty se v Čechách i na Moravě dostaly nad nulu (Krkonoše, Valašsko).

(09. 01. 2024 11:38)

Jan Kocián:SHMÚ předpovídal pro Slovensko na dnešek maximálně +3, ale už teď to letí na Slovensku přes +5. Teplo je větší, než se čekalo. ❤️‍

(08. 01. 2024 15:06)

Jan Kocián:ČHMÚ minule podhodnotil srážky, byť teď nadhodnotil včerejší sněžení přehnanou oranžovou výstrahou. Nyní tipuje, že týden od 8. do 14. ledna bude teplotně průměrný a že bude srážkově průměrný nebo slabě nadprůměrný. 😃
------------------
Týden od 8. do 14. ledna bude teplotně slabě podprůměrný a srážkově bude chudý a podprůměrný, ne mírně nadprůměrný! 😨
------------------
K vidění po kliknutí na "Měsíční výhled" v levém sloupci na webu ČHMÚ do pondělních cca 17.00. 😃

(08. 01. 2024 11:47)
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy