DISKUSE K ČLÁNKU

Jan Kocián:Já nerespektuju srážkoměry. Kdo respektuje srážkoměry, ten prožíval pondělní odpolední úděl, kdy podle srážkoměru ČHMÚ napršelo v Praze přes 40 mm v bouřce.

V úterý nebyla žádná výstraha, ale ČHMÚ narychlo vydal oranžovou výstrahu před 50 mm. Podle radarových odhadů spadlo v úterý odpoledne přes 80 mm v Pardubickém kraji.

(29. 05. 2024 01:09)

Jan Kocián:Vodohospodáři oficiálně naměřili v dané lokalitě lehce přes 50 mm, takže oněch odhadovaných 80 mm sedí.

(29. 05. 2024 10:57)

Jan Kocián:Dnes v úterý odpoledne může v ojedinělých silných bouřkách napršet 50 mm na Českomoravské vrchovině, v Pardubickém kraji, v Jeseníkách, ve Zlínském kraji a především v kraji Moravskoslezském.

(28. 05. 2024 11:15)

Jan Kocián:Silné bouřky dnes na Ostravsku až po půl páté.
--------------------
ČHMÚ nemá pro dnešek žádnou výstrahu. SHMÚ neměl pro Slovensko žádnou výstrahu, ale teď tam dal narychlo žlutou... zatímco Poláci varují regiony sousedící s Českou republikou oranžovou výstrahou před 50 mm v bouřkách!

(28. 05. 2024 15:04)

krapotkin:To je věcí, co vyhrožuje Česku - blbistr školství chce konečně táhnou do (_!_), pak zase kroupy, která způsobí daleko menší škody než on.

(27. 05. 2024 11:24)

Jan Kocián:Oficiální radarové odhady ukazují, že poblíž Jeseníků napršelo včera v neděli mezi 60 mm až 80 mm.

ČHMÚ neměl v žádném srážkoměru v ČR víc než 35 mm... přesto ČHMÚ tvrdil, že už napršelo přes 50 mm a proto varoval oranžovou barvou před pozorovaným výskytem velmi silných bouřek! Tak se mi to líbí a chválím, že nečekají na to, jestli se bouřky trefí/netrefí do nějaké meteostanice. To byl vždycky můj sen: Nerespektovat srážkoměry.

(27. 05. 2024 10:47)
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy