Sobotní den den bude převážně jasný, s teplotami 28 až 32 °C. Odpoledne a večer se ale postupně zatáhne a od západu k nám přijdou bouřky a přeháňky, které pozlobí obyvatele zejména na západě Čech. Nejnižší noční teploty by se měly pohybovat mezi 14 až 18 °C.

Neděle už pro Čechy nevypadá tolik příznivě. Bude většinou oblačno, místy bouřky nebo přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku jasno až polojasno. Nejvyšší teploty budou dosahovat 26 až 30 °C, na jižní Moravě až 32 °C! V neděli večer ale přijde ochlazení. V Čechách jsou očekávány bouřky, které by se místy mohly změnit v krupobití. Stejně to bude vypadat i příští týden, kdy se teploty budou pohybovat mezi 16 až 21 °C,  v noci by rtuť teploměru mohla dokonce spadnout až k 5 °C!

Teplotní rekordy

Na řadě míst Česka dnes odpoledne překročily teploty tropických 30 stupňů Celsia a na pěti místech s více než třicetiletou měřicí tradicí už padly teplotní rekordy. Například v Příbrami meteorologové naměřili 32,2 stupně, dosavadní rekord z roku 1921 byl o 1,5 stupně nižší. Teploty ale budou ještě stoupat, rekordy tak mohou být překonány i na dalších stanicích. ČTK to řekla před 16:00 Milena Ferebauerová z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V Praze - Průhonicích dnes zatím vystoupala teplota k 31,4 stupně, dosud tam platil čtyři roky starý rekord 29,5 stupně. Dosavadní nejvyšší teplota naměřená pro dnešní den byla překonána i v Bělotíně, Novém Rychnově a v Harrachově.

Vedle toho padaly rekordy i na stanicích, kde meteorologové měří více než 20 let. Patří k nim například Jičín, Hubenov nebo Labská bouda, kde dnešní teplota 22 stupňů zatím převýšila rekord starý 19 let o půl stupně.