V největším zimním středisku kraje Železné Rudě jsou podle infocentra v provozu areály Špičák, Nad Nádražím - Belveder, Samoty, Alpalouka a Weissova louka, od pátku do neděle jezdí i lanovka na Pancíř.

„Za poslední tři dny připadl skoro metr prašanu a výška průběžně upravované sněhové pokrývky na sjezdovkách dosahuje až 120 centimetrů,“ řekl ředitel areálu Vladimír Kasík.

Premiérově také letos vjeli lyžaři i na nejprudší českou sjezdovku - černou Šanci, která jako jediná není technicky zasněžována ani upravována a její přírodní svah nyní nabízí freestylové lyžování. V provozu už je několik dnů též dětský areál pod hotelem Sirotek a v plné délce i ostatní sjezdovky.

Jede i Nýrsko a "Kašperky"

Právě začínáme pracovat na snowparku, pro nějž máme speciálně vyčleněnou sjezdovku Lubák. Musíme tady ještě dosněžit větší vrstvu sněhu, než připadla, a pak se začnou stavět jednotlivé prvky a překážky,“ doplnil Kasík.

V provozu je také většina sjezdovek v areálu Nad Nádražím - Belveder. Leží tam kolem 60 centimetrů sněhu. Na Šumavě se lyžuje také na sjezdovce v Nýrsku nebo v areálu v Kašperských Horách.

Poprvé v sezoně se rozjedou v pátek v poledne vleky v Přimdě. Areál spoléhá zejména na přírodní sníh, o víkendu nabídne i večerní lyžování.

VIDEO: Lyžování si teď vychutnávám i s rodinou, říká Šárka Strachová.

Video
Video se připravuje ...

Lyžování si teď vychutnávám i s rodinou, říká Šárka Strachová iSport TV