Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Děsivá nehoda malého snowboardisty: Chlapce (13) do nemocnice transportoval vrtulník

Děsivá nehoda malého snowboardisty: Chlapce (13) do nemocnice transportoval vrtulník.
Děsivá nehoda malého snowboardisty: Chlapce (13) do nemocnice transportoval vrtulník.  (Autor: Horská služba)
Autor: dce - 
8. února 2020
20:19

Otřesnými zraněními skončila sobota na horách pro třináctiletého chlapce. Na sjezdovku do Jeseníků pro něj musel letět vrtulník.

Malého snowboardistu musela ze skiareálu Figura na Ovčárně v Jeseníkách v sobotu zachraňovat horská služba. Tu na dítě upozornili zaměstnanci areálu s tím, že chlapec je vážně zraněný.

„Na místo jsme vyslali jednoho z našich členů a s ním i lékaře HS. Ti na sjezdovce zjistili, že chlapec měl přilbu i jiné bezpečnostní prvky. Přesto po pádu utrpěl vážná poranění hlavy, zad a lékař měl podezření i na poranění pánve,“ uvedl k okolnostem zásahu Jiří Hejtmánek, dispečer Horské služby Jeseníky.

Horská služba chlapce ošetřila a stabilizovala. Jakmile dorazil vrtulník záchranné služby, zraněné dítě k němu šetrně přepravili. „Lékař LZS si zraněného převzal a posádka jej pak transportovala k dalšímu ošetření do Fakultní nemocnice v Ostravě,“ doplnil Jiří Hejtmánek.

Jasná obloha a nízké teploty na hory přilákaly tisíce sportovců. „V důsledku toho jsou sjezdové tratě v jesenických skiareálech doslova přeplněné. Upozorňuji proto lyžaře i snowboardisty, že vzhledem k velkému počtu osob kolem nich by měli za všech okolností dbát zásad bezpečného pohybu na sjezdovkách a ohleduplné jízdy bez riskování,“ důrazně varoval návštěvníky hor Vítězslav Kaller, náčelník Horské služby Jeseníky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání