Pátek bude nejteplejším dnem týdne, později odpoledne ale počasí u nás začne ovlivňovat od západu okluzní fronta, která ukončí slunečný ráz počasí. Zpočátku dne bude jasno až polojasno. Odpoledne začne od západu docházet k přibývání oblačnosti a večer se na západě území očekávají místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Odpolední teploty vystoupí na 17 až 22 °C.

Na prodloužený víkend přibalte pláštěnku

V sobotu bude oblačno až zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Během odpoledne přechodně až polojasno. Ranní teploty 9 až 5 °C. Denní teploty 14 až 19 °C. V neděli bude oblačno až polojasno, během dne místy přeháňky. Ranní teploty 10 až 6 °C. Denní teploty 14 až 18 °C.

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku

V pondělí na 8. května bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty 10 až 6 °C. Denní teploty 15 až 19 °C. V roce 1945 byl začátek května studený – i v nížinách se ještě vyskytlo sněžení. Na 8. května se nejvyšší odpolední teploty zpravidla zastavovaly na 12 °C. Druhá polovina května už byla ve znamení tropických teplot.

Hodně srážek očekáváme i nadále

A na srážky bohaté počasí očekáváme i v následujících dnech, ojediněle se budou vyskytovat i bouřky. Polojasno bude pouze přechodně. Odpolední teploty se budou zpravidla zastavovat do 20 °C. Na první letní teplotu to prozatím nevypadá nejméně do poloviny května. V úterý bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Ranní teploty 9 až 5 °C. Denní teploty 14 až 18 °C. Ve středu bude oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty 9 až 5 °C. Denní teploty 14 až 18 °C.

Aktivita klíšťat je na vysokých hodnotách

Pokud se i přes deštivé počasí vydáte do přírody, pozor na vysokou aktivitu klíšťat. Používejte repelenty, nesedejte nebo nelehejte do travních porostů a po příchodu domů by měla následovat prohlídka celého těla.

Fotogalerie
53 fotografií