V pátek na prvního z ledových mužů bude pršet zejména na jižní polovině republiky, ale během dne se s dešťovými přeháňkami setkáme na většině území. Počasí u nás bude pod vlivem tlakové níže nad západním Středomořím. V pátek tak bude oblačno až zataženo, na jihu s deštěm, který bude slábnout a ustávat až ve večerních hodinách, na zbytku území během dne dešťové přeháňky. Také odpolední teploty mezi 14 až 20 °C.

Vývoj počasí sledujte na radaru

V neděli budou místy i vydatné srážky

Z víkendu bude méně oblačnosti a srážek v sobotu. V sobotu bude oblačno až zataženo, zejména na východě území místy déšť nebo přeháňky. Na západě až polojasno. Ranní teploty 10 až 6 °C. Denní teploty 14 až 18 °C. V neděli bude zataženo, během dne na většině území déšť, na jihozápadě místy i vydatný. Ranní teploty 10 až 6 °C. Denní teploty 15 až 19 °C.

Také počátek nového týdne proprší

A deštníky z ruky nepustíme ani počátkem příštího týdne. Odpolední teploty se budou pohybovat do 20 °C. V pondělí bude zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Později odpoledne ustávání srážek. Ranní teploty 11 až 7 °C. Denní teploty 13 až 17 °C. V úterý bude zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty 11 až 7 °C. Denní teploty 11 až 15 °C. Ve středu bude oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty 9 až 5 °C. Denní teploty 14 až 18 °C. A ani ve druhé polovině týdne se teplotám nahoru „chtít“ nebude. Na letní teploty to následujících 14 dnů nevypadá.

Vydatné srážky na severu Itálie, na vrcholcích Alp sněžení

S vydatnými srážkami se potýkají na severu Itálie, ve Slovinsku, Chorvatsku a na jihu Rakouska. Do neděle se očekává, že spadne 100 až 200 mm srážek, které způsobí povodně. Na vrcholcích Alp sněží.

Fotogalerie
34 fotografií