V pondělí bude polojasno až jasno. Těšit se můžeme až na 16hodinovou délku slunečního svitu. UV index bude opět na vysokých hodnotách a bez použití opalovacího krému hrozí přes poledne na přímém slunečním záření spálení pokožky už po 20 minutách. Ranní teploty budou klesat na 12 až 8 °C. Denní teploty vystoupí na 20 až 24 °C, chladněji bude tentokrát na severovýchodě území.

Sledujte vývoj počasí na radaru Blesku 

V úterý bude zpočátku dne polojasno, postupně od východu až oblačno a ve východní polovině území se budou místy vyskytovat přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty nízko – jen mezi 10 až 6 °C. Denní teploty vystoupí na 18 až 23 °C.

Středa bude nejchladnějším dnem týdne

Ve středu bude oblačno až polojasno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty opět nízké – mezi 10 až 6 °C. Denní teploty vystoupí na 17 až 22 °C. Podobný scénář bude počasí psát do konce týdne – teploty ale půjdou pozvolna nahoru. Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty 10 až 6 °C. Denní teploty vystoupí na 19 až 23 °C. V pátek bude oblačno až polojasno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Ranní teploty 12 až 8 °C. Denní teploty vystoupí na 20 až 24 °C.

O víkendu návrat letních teplot

Přeháňky a ojedinělé bouřky se nám nebudou vyhýbat ani o víkendu. V sobotu bude polojasno až oblačno, během dne místy přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 15 až 11 °C. Denní teploty vystoupí na 21 až 25 °C. V neděli bude polojasno až oblačno, během dne místy přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 14 až 10 °C. Denní teploty vystoupí na 22 až 27 °C.

Další nárůst teplot vzduchu s otazníkem

Letošní rok ještě žádný tropický den nepřinesl – nejvyšší teplotu jsme naměřili 1. června v Doksanech 29,2 °C. Výhledy dlouhodobých modelů se zatím na dalším nárůstu teplot vzduchu moc neshodují. Spíše to stále vypadá, že se v odpoledních maximech budou teploty pohybovat kolem letní hranice a i nadále budeme občas vytahovat deštníky a pláštěnky.  

Fotogalerie
39 fotografií