Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Táta s batoletem se v Budějovicích propadli pod led: Bruslit tam šli jen blázni, zlobí se lidé

Autor: hra - 
15. ledna 2024
09:54

Jako obrovský hazard se životem se jeví nápad muže, který se s asi patnáctiměsíčním batoletem na saních projížděl v neděli odpoledne na zamrzlé Malši v centru Českých Budějovic. Slabý led nápor nevydržel a pod dvojicí se probořil.

Jen zázrakem nedošlo k tragédii. Dítě i s mužem skončilo v péči zdravotníků. Dvojice zůstala v nemocnici kvůli možnému podchlazení batolete. Informace o tom, že se pod mužem s malým dítětem probořil na slepém rameni řeky led, vyvolala bouřlivé reakce.

„On jel s tím batoletem ke kraji, kde je to rozmrzlé, a natáčel si to. Jedno kolečko dal a při druhém jsme si říkali, jestli je normální. Najednou rány, jak led praskal, a oni ve vodě,“ popsala událost Michaela. Nesmyslný hazard odsoudili lidé na sociálních sítích.

„Led tam praskal celý den, bylo to slyšet. Bruslit tam šli jenom blázni. Kousek dál je tekoucí řeka, před tím by měl mít každý respekt,“ mínili mnozí diskutující. „Já být mámou toho dítěte, tak nevím, co bych mu provedla. I když vím, že ho netopil schválně a sám si to bude nejspíš vyčítat a děkovat bohu, že ho dostal ven,“ reagovala Petra Hlaváčová.

Lidé se ale nepoučili a nedaleko dál bruslili. Byly tam nejen děti, ale například i maminka s kočárkem. „Poté, co se probořil led pod dvěma osobami, jsme vydali varování před nebezpečím a nábřeží Malše ohradili. I přesto ale lidé dál na ledu bruslili. Strážníci museli na místě zasáhnout opakovaně a důrazně je upozornit na zákaz vstupu,“ konstatovala strážnice Věra Školková.

Video  Běžkaři se v Jevanech propadli pod led.  - Blesk.cz - Václav Burian
Video se připravuje ...

Jiří Zvěřina ( 15. ledna 2024 11:31 )

Idiocie těchto lidí nezná mezí...

Jiří Zvěřina ( 15. ledna 2024 11:30 )

Kam šel kluk? ptá se otec matky... No, pokud je led silný tak, jak si myslí on, tak šel bruslit, pokud je led silný jak si myslím já, ta se šel koupat...

jajas ( 15. ledna 2024 10:18 )

Vypadá to, že led nebyl až tak zmrzlý jako myšlení onoho pána....mamka si bude muset hlídat dítě sama, včetně všech dalších domácích prací....taťka na to prostě nemá. 🙁 👎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání