Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policejní psi Cheréz a Mack slaví velké úspěchy: Vyčmuchali zloděje a hledaného muže!

Autor: pma - 
6. února 2024
13:15

Skvělý zásah za sebou mají dva policejní psi Cheréz a Mack. Prvnímu z nich se na konci ledna podařilo během několika minut vystopovat podezřelou osobu ukrývající v průmyslové hale v Chrudimi. Ve stejný den se předvedl i čtyřnohý Mack z Českých Budějovic. Ten spolu se svým psovodem našel pachatele, který se před strážci zákona skrýval mezi stavebními regály. 

Ve středu 31. ledna vyrazila policejní hlídka do Průmyslové ulice v Chrudimi, kam se podle oznamovatele kdosi vloupal. Na místo přijela chrudimská hlídková služba společně se čtyřnohým pomocníkem Cherézem a jeho psovodem. 

„Cherézovi se během několika minut podařilo podezřelou osobu ukrývající se v hale aktivně vyštěkat. Pak už následovala od jeho „páníčka“ další zákonná výzva společně s donucovacím prostředkem hrozbou namířenou střelnou zbraní,“ informovala o zásahu tisková mluvčí policie Pardubického kraje Andrea Muzikantová. 

Po 17 minutách od oznámení o vloupání skončil osmatřicetiletý muž v poutech. Podle mluvčí se přiznal ke krádeži hliníkových svítidel. Za to s ním policisté zahájili úkony trestního řízení. „V případě pravomocného odsouzení muži hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ doplnila Muzikantová ke zdařilému zásahu. 

V ten samý den vyjížděla jihočeská policie k podobnému případu v Českých Budějovicích. Do areálu jedné z firem se po páté hodině odpoledne dostaly nepovolané osoby, a na místo tak zamířila hlídka společně s policejním psem Mackem a jeho psovodem. 

Prvního z podezřelých mužů se objektu podařilo rychlo nalézt, druhý ale policii unikal. „Úspěšní byli po chvíli policejní psovod a jeho služební pes Mack, který hlasitým štěkáním označil místo, kde se podezřelý skrýval. Ten vylezl až na vrchol stavebního regálu a myslel si, že jeho úkryt bude dostačující, což mu policejní pes velice rychle vyvrátil a muž musel z regálu chtě nechtě dolů,“ prozradila tisková mluvčí policie Jihočeského kraje Lenka Krausová.

Po zadržení druhého podezřelého navíc policie zjistila, že na muže byl před časem vydán příkaz k zadržení pro podezření z páchání majetkové trestné činnosti. „Muž měl na svědomí krádeže se škodou v řádech vyšších minimálně desetitisíců, a tak po nezbytných úkonech putoval rovnou za mříže, kde měl místo pro páchání předchozí trestné činnosti. Díky práci českobudějovických policistů je tak ve městě minimálně o jednoho zloděje méně,“ doplnila k dalšímu zdařilému zásahu policejního psa Macka mluvčí. 

Video  Jak probíhala první pomoc? Policie přinesla nové detaily zásahu na filozofické fakultě v Praze  - Policie ČR
Video se připravuje ...

MADONNA ( 6. února 2024 16:35 )

Pašáci

Uživatel_5678177 ( 6. února 2024 13:41 )

To musel mít ten zloděj rukáv nebo klobásky v kapse, jinak si to neumím vysvětlit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání