Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ježíši, co se stalo! Šokovaný turista natočil smrtelný pád dvou lidí ze Sněžky

Autor: jel, btk, ČTK - 
7. února 2024
12:15

K obrovskému neštěstí došlo v úterý 30. ledna na severní straně nejvyšší hory Česka. Dva polští turisté (†47 a †23) se zřítili ze Sněžky. Pád z několika stovek metrů ani jeden z mužů nepřežil. Na sociální síti se nyní objevilo video, na kterém je celá děsivá událost zachycena!

Podle polských médií nebyli polští turisté příbuzní a ani se navzájem neznali. Starší z mužů údajně pravděpodobně uklouzl a spadl. Mladší se mu zřejmě ještě pokusil pomoci. 

Šílený pád zachytil na kameru další návštěvník. Mrazivé video zveřejnil tento týden na sociální síti X polský portál Remiza.pl, který se věnuje práci tamních hasičů.

Na děsivých záběrech je nejprve vidět, jak autor videa vystupuje na Sněžku. Najednou však zamíří kameru na svah vedle sebe, z něhož obrovskou rychlostí klouže člověk dolů. „Ježiši, co se stalo?“ komentuje vyděšený turista událost. „Podívej, další. Bože,“ dodává.

Oba turisté se zřítili na polskou stranu hory, do kotle a říčky Lomniczky. „Jeden z nich sklouzl z vrcholu a zastavil se zhruba 250 metrů pod Jubilejní cestou. Tělo druhého turisty záchranáři objevili až na dně údolí,“ informoval mluvčí Horské služby České republiky Marek Fryš. Mladší z Poláků se tak zřítil z více než 9 stovek metrů. 

Na místo vyrazily čtyři vrtulníky, včetně dvou posádek letecké záchranné služby z Liberce a Hradce Králové. Původně měli záchranáři informaci o tom, že by v údolí mohl být ještě třetí člověk, nikoho ale nenašli, svědci zřejmě považovali batoh za dalšího člověka. 

Video  Blesk Podcast: Česká ostuda na Sněžce. Turisté nedodržovali značení a ničili vzácné rostliny  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

Zdeněk Konvalinka ( 8. února 2024 08:51 )

Potrefená koza mečí. 😆

revengeboy ( 8. února 2024 06:20 )

Já myslím, že ten slovní průjem, který se Vám tu rozjel mluví za vše...

Roman Val ( 7. února 2024 18:56 )

"nabitých", "namrzlí", to nebudou překlepy, to bude nízké IQ, co?

diskutujici ( 7. února 2024 17:26 )

Tak hubu si opravdu nabili.

žanyn ( 7. února 2024 13:29 )

Do rizikových problématickžch cest je třeba průprava. A dnes se bohužel na to kašle a každý se cítí bejt borcem. Mnohdy děti z oněch horokroužkú či skautů jsou dnes na vyšší ůrovni než oni dospěláci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání