Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Měl sedět v base, radši loupil na benzince: Recidivistovi hrozí až 10 let za mřížemi

Autor: rv - 
5. března 2024
14:19

Chvíle hrůzy zažila obsluha benzinky v Úštěku na Litoměřicku. Maskovaný lupič (41) s pistolí v ruce ji donutil, aby mu předala tržbu, a zmizel. Po dopadení násilník skončil rovnou v base. Hrozí mu, že si pobyt za mřížemi prodlouží až o 10 let.  

Na osudný únorový čtvrtek zaměstnankyně čerpací stanice hned tak nezapomene. Za bílého dne se dívala do hlavně pistole, kterou na ni mířil lump se šálou uvázanou přes pusu a s kapucí na hlavě. Chtěl peníze, rovnou celou tržbu.

Video  Zadržení muže, který měl přepadnout a loupit na čerpací stanici v Úštěku na Litoměřicku.  - PČR
Video se připravuje ...

„Žena mu v obavě o svůj život vyhověla a on i s penězi z místa činu odešel,“ popsala policejní mluvčí Ústeckého kraje Pavla Kofrová. Bylo velkým štěstím, že vyděšenou oběť nezranil. Policisté po lupiči, který odjel bílým autem, ihned vyhlásili pátrání.

Vůz záhy strážci zákona stopli na silnici mezi obcemi Blíževedly a Skalka. Sice jen pár kilometrů od místa činu, ale už v Libereckém kraji. „Řidiče vzhledem k jeho předchozímu nebezpečnému jednání zadrželi s použitím donucovacího prostředku hrozby namířenou střelnou zbraní,“ doplnila tamní policejní mluvčí Ivana Baláková.

Ukázalo se, že na lupiče vydal za předchozí skutky soud příkaz k dodání do výkonu trestu. Muž, který podle informací blesk.cz není žádné neviňátko, tak putoval rovnou za mříže. Jako bonus jej litoměřičtí kriminalisté obvinili z loupeže. Za tu mu hrozí až deset let v base.

Michelin ( 5. března 2024 17:35 )

Určitě se tam napraví a bude žít spořádaným životem a chodit do práce , kde najde smysl života ... 🤔🤣🤮👎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání