Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Dovolenkový ráj rozčílil turisty: Při cestě do Španělska musí prokázat dostatek peněz!

Autor: rc - 
16. dubna 2024
05:00

Oblíbená turistická destinace zavedla nová pravidla pro turisty! Španělsko vyžaduje, aby britští turisté prokázali, že mají během pobytu dostatek financí. Po ruce musí mít každý den v přepočtu minimálně 2876 Kč! Nové pravidlo vyvolalo řadu nevole a někteří turisté vyzvali ostatní k bojkotu dovolenkového ráje.  

Španělsko je oblíbenou turistickou destinací. Návštěvníci z celého světa tam jezdí za písčitými plážemi, úchvatnými památkami a vyhlášenou kuchyní. Ovšem stát nyní pobouřil britské turisty, které rozčílilo nové pravidlo, které země zavedla. Jak uvádí britský deník Birmingham Live, britští turisté při pobytu v zemi musí mít každý den po ruce minimálně 2876 Kč. Někteří dokonce na sociálních sítích vyzývají k hromadnému bojkotu dovolenkové destinace.

„Pokud by Británie stála při sobě a bojkotovala Španělsko ve prospěch jiných středomořských zemí, do tří měsíců by nás prosili, abychom se vrátili,“ píše jeden rozhořčený britský turista. „17 milionů turistů je pro španělskou ekonomiku hodně peněz,“ píše další. Pravidlo se netýká pouze pevninského Španělska, ale také Kanárský ostrovů a Baleárů.

Nicméně, jak uvádí deník Lad Bible, pravidlo není vůbec nové. V platnosti je údajně od 1. ledna 2022, i když tehdy stačilo, aby turista prokázal, že má každý den po ruce minimálně 2520 Kč. Zároveň upozorňuje, že Spojené království už není v Evropské unii a tak Britové musí procházet důkladnějšími kontrolami.

Není to však jediná novinka, kterou si pro turisty Španělsko připravilo. Na pobřeží Costa del Sol omezili spotřebu vody kvůli přetrvávajícímu suchu. Jak uvádí britský deník The Sun, v některých oblastech dokonce přes noc vypnuli dodávky vody. Rovněž byl omezen limit na napouštění soukromých bazénů a zalévání zahrady.

krapotkin ( 18. dubna 2024 01:08 )

Třeba na to, že se budeš chtít válet ve stínu.

Kapsa Kapsik ( 17. dubna 2024 17:18 )

Je to blbost.. Teoreticky si mużu koupit v hotelu All inclusive a naplanuju jen leżeni na plażi v tom hotelu, nebo u bazenu. Na co budu muset potrebovat prachy..?
A dodam, ze jsou turiste, co si to kupujou, protoże se potrebujou odreagovat, a nestarat se o nic..

ivan rehak ( 17. dubna 2024 08:23 )

Nelíbí se mě rohodnutí-nejezdit to je jediný lék. Jak na drahý věci tak na vše. Až lidstvo pochopí, že jen my spotřebitelé svým nákupem tj výběrem toho co si koupím máme moc určovat ceny bude hned líp. Dokud, ale budem vše tupě plnit a jen u toho žbrblat, nezmění se nic naopak. Co udělá obchodník, když k němu lid přestanou chodit?? Myslím, že velice rychle buď zlevní nebo padne. Jeho volba. naše zase kupovat kde chceme za ceny jaký chceme.

krapotkin ( 17. dubna 2024 02:43 )

A hlavně, co budou Španělé s inflačními korunami dělat ?

Chocho Loušek ( 16. dubna 2024 20:05 )

Ne ,ti naopak peníze dostanou a simkartu a ubytování.

Zobrazit celou diskusi