Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Svědek popsal brutální mord v Pohodlí: Okna zadělaná pytli, oběť zabalená v celtě a velký strach!

Autor: ČTK - 
16. dubna 2024
14:39

Svědek v případu vraždy na Svitavsku dnes u Krajského soudu v Hradci Králové popsal, jak obžalovaní zacházeli s poškozeným. Obžaloba viní Pavla J. a Alexandra G. z toho, že v létě 2022 v obcích Lubná a Pohodlí na Svitavsku utýrali osmadvacetiletého muže a jeho tělo pak uvařili v sudu, kosti spálili a další ostatky rozvezli. Obžalovaní odmítli, že by muže zavraždili. Hlavní líčení v úterý pokračovalo druhým dnem výslechy svědků a přehráním videozáznamu z rekonstrukce skutku na místě činu.

„Pavel mi zavolal, že se staví. Přijel se Sašou a tím klukem. Kluk měl na hlavě pytel. Pavel mi řekl, že za chvíli odjedou. Dům znal, vešli do sklepa,“ řekl svědek, který je majitelem domu v Lubné, kde obžalovaní podle spisu oběť mučili.

„Když jsem se šel kouknout do sklepa, viděl jsem Pavla s křovinořezem. Byl tam Saša i ten kluk. Okna ve sklepě zadělali pytli. Kluk byl polonahý připoutaný řetězem rukama nahoru, asi ho chtěl postrašit. Na noze měl šlince (zranění),“ řekl svědek. Uvedl také, že obžalovaným pomohl vynést poškozeného ze sklepa. „Byl zabalený v celtě, nevím, jestli byl svázaný. Něco mumlal,“ řekl. Dodal, že vyslovoval nesouhlas s tím, co dělali. „Byl jsem rád, že jsou pryč,“ dodal.

Obžaloba vychází z výpovědí svědků a Alexandra G. v přípravném řízení, kde se částečně přiznal, popsal průběh věznění poškozeného. Odmítl, že by se na činu předem dohodli a že by šlo o vraždu. Z jeho výpovědi vyplynulo, že poškozený byl jedním z těch, kteří v rodinném domě v Pohodlí u Pavla J. bydleli. Poté, co poškozený z domu, kde údajně kradl, utekl, vypravili se pro něj obžalovaní autem na Břeclavsko. Podle Alexandra G. ho nejprve věznili v Lubné, poté v Pohodlí. Pavel J. popřel spáchání skutku tak, jak uvádí obžaloba, připustil převoz poškozeného z Břeclavska na Svitavsko.

Podle spisu se na vraždě muže umučením jako odplatě za údajně ukradenou marihuanu předem domluvili. Nejprve donutili muže na Břeclavsku nastoupit do auta, kterým ho odvezli do domu známého v Lubné, kde ho ve sklepě za použití různých nástrojů mučili a několik hodin bili, vyplývá z obžaloby.

Podle ní pak bezvládné tělo převezli do trvalého bydliště Pavla J. v Pohodlí, kde poškozeného ve sklepě domu několik dní věznili a fyzicky napadali. Poté, co opět upadl do bezvědomí, obžalovaní přemístili poškozeného do místnosti domu, kde mu podali lék Questax. Následující den ráno ho tam našli mrtvého a společně zosnovali plán, jak se zbavit těla, uvádí obžaloba.

Tělo uvařili v kovovém sudu na dvoře domu, kosti spálili a zbytky rozvezli po okolí obce. Místnosti domu, kde s poškozeným manipulovali, uklidili, sklep vybílili vápnem a dům kompletně vystříkali dezinfekcí, vyplynulo ze spisu. Použitých nástrojů se podle obžaloby zbavili ve sběrném dvoře.

Státní zástupkyně navrhla pro Pavla J. trest okolo 30 let vězení a pro Alexandra G. okolo 25 let odnětí svobody. Jednání je naplánované i na další dny.

Video  Insta Crime Podcast: Krutá smrt Lukáše (†22). Výrobci drog ho prý pověsili na jeřáb  - pdc, icp, Kristl
Video se připravuje ...

paralenka ( 23. dubna 2024 14:27 )

👍 Pro takové zrůdy ano!

paralenka ( 23. dubna 2024 14:25 )

Rozdíl mezi přát a vykonat chápete??? 👎 Jasně, kolikrát jsem vyslovili, že někoho zabijeme, ale schopní toho nejsme, pokud jsme ještě lidi!

paralenka ( 23. dubna 2024 14:23 )

Domnívám se, že toto jsou případy, kdy by měl platit. Nejsem krvelačná, nikdy jsem nemohla vidět zabíjet ani slepici, ale tohle živit na naše útraty dalších třicet let??? Tohle není člověk, ale jen nafetovaný robot! 👎

lucka čermáková ( 23. dubna 2024 14:20 )

Přesně tak ***i bez emocí. Upálit je. Tohle vůbec nepatří mezi lidi a ani ten kdo to zplodil

MADONNA ( 17. dubna 2024 16:03 )

Tak především jsou to mega zmr*di. Měl by se u nás obnovit trest smrti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání