Drama začalo v tramvaji, kde se podle kamerového záznamu zloděj přiblížil ke starší ženě těsně před tím, než se otevřely dveře. Pak jí vytrhl z rukou kabelku a rychle vyběhl ven.

Seniorka se vydala rychle za ním. Lump ale rychle navyšoval před ní náskok. Okradená proto zoufale volala o pomoc.



V tu dobu projížděl kolem  muž (35). „Uslyšel křik a viděl mladíka, jak utíká a z dámské kabelky, kterou drží, vyhazuje věci. Bylo slyšet i volání »chyťte zloděje!«. Zastavil u starší ženy, která křičela o pomoc. Ta mu potvrdila, že byla v tramvaji okradena,“ řekla mluvčí policie Petra Hrůzová.
Video
Video se připravuje ...

Zloděj v Brně okradl ženu v tramvaji. Policie ČR

Hrdina na nic nečekal a okamžitě se vydal za grázlem. „Po pár minutách jej dojel, vyběhl z auta a mladíka zadržel. Přihlížející požádal, aby zavolali policii. Jenže nikdo nereagoval,“ popsala odpornou reakci kolemjdoucích mluvčí policie.

Až dva roky

Muž si naštěstí dokázal poradit sám. Podezřelého zaklekl tak, aby se mu uvolnila jedna ruka, vytáhl mobilní telefon a přivolal policii. „Mladík putoval do policejní cely, byl obviněn z krádeže a a z neoprávněného opatření platebního prostředku. Za mřížemi může skončit až na dva roky,“ pokračovala Hrůzová.

Policisté nyní hrdinovi děkují. „Statečnému muži, který dopadl pachatele, děkujeme. Jsme rádi, že jsou lidé, kteří nejsou lhostejní k tomu, co se kolem nich děje. Není třeba se vrhat do nebezpečí, ale i okamžitým oznámením klidně anonymně na tísňovou linku můžete velmi pomoci,“ dodala mluvčí policie.