Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Hrůza v Písku: Kruťas postřelil v zahradě mladou fenku, zvíře uhynulo

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: rv - 
24. dubna 2024
12:19

Velký smutek zažívá rodina z jihočeského Písku. Někdo postřelil jejich milovanou fenku českého horského psa, ta uhynula. Zvíře trefil přímo v oplocené zahradě na okraji sídliště Portyč. Na pozemek měl údajně kdosi střílet už v minulosti. Případem se zabývají kriminalisté.

Majitel našel fenku ležet na zemi. Nejdříve si všichni mysleli, že snědla něco, co jí nesedlo. „Jeli jsme na veterinu, dostala kapačku a byla dobrá,“ popsal pro CNN Prima NEWS majitel s tím, že žádné zranění na zvířeti nebylo patrné.

Jenže pak se stav feny začal rychle zhoršovat. Rentgen odhalil dvě střely na jejím těle. „Bohužel už jí nedokázali pomoci,“ povzdechl si majitel. Děti milovaného psíka obrečely. Nikdo nechápe, proč zvířeti někdo takto ublížil.

Sousedé si nikdy nestěžovali, že by hafan štěkal nebo je nějak obtěžoval. „Nemám tušení, jestli tomu, kdo to udělal, vadil pes, nebo já, nebo si to prostě chtěl zkusit,“ uvedl majitel s tím, že k činu muselo dojít ráno 9. dubna odhadem mezi šestou a devátou hodinou.

Ptal se v okolí, jedné ze sousedek připadalo, že kolem ní již dříve něco prosvištělo. „Tak tři týdny zpátky tam skutečně zkoušel střílet, na zahradě jsme našli střelu,“ řekl majitel nebohé fenky. Nic konkrétního ale nikdo nevěděl. Případ si převzali kriminalisté.

Video  Střílet psy a kočky povoleno. Ministerští úředníci hájí zákon o myslivosti, změny prý nejsou potřeba.  - Kateřina Lang
Video se připravuje ...

MADONNA ( 24. dubna 2024 23:45 )

Z*mrda

MADONNA ( 24. dubna 2024 23:44 )

Kruťas????? To má být POJMENOVÁNÍ pro nějakého M.E.G.A.***.A, co udělal takový s.v.i.n.s.t.v.o ????

verka1 ( 24. dubna 2024 13:02 )

Střelce chytnout a patřičně potrestat!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání