Ve Zlínském kraji sněží, silnice jsou tak sjízdné jen se zvýšenou opatrností. „Večer to prudce přimrzlo, tak jsme silnice nasolili. Nad ránem pak teplota klesla na minus jeden či dva stupně a začalo sněžit. Technika opět vyjela, deset sypačů je znovu v terénu. Silnice mohou klouzat, ale hlášení o tom, že by někde byla krizovka, nemám,“ řekl jednatel Správy a údržby silnic Valašska Jaromír Kořistka.

Na některých vozovkách nižších tříd  v Jihočeském kraji leží vrstva ujetého sněhu. Teplota v regionu se v ranních hodinách pohybovala kolem nuly stupňů Celsia. Vyplývá to z údajů dispečinku Správy a údržby silnic.

Zatímco dálnice jsou ve Středočeském kraji podle silničářů bez omezení sjízdné, na některých rychlostních silnicích leží rozbředlý sníh po chemickém ošetření. Při jízdě po menších silnicích musejí řidiči počítat se zbytky sněhu po pluhování. Cestování komplikuje i špatná viditelnost.

V Královéhradeckém kraji v noci na dnešek napadlo přibližně do pěti až deseti centimetrů sněhu. Na chemicky ošetřovaných hlavních silnicích leží rozbředlý sníh, na silnicích nižších tříd je ujetá sněhová vrstva. Řidiči by jízdě měli věnovat zvýšenou pozornost. Na některých místech měly problém kamiony. Policie řešila několik nehod, havarovaly dva autobusy, vyplývá z údajů silničářů a policie.

Silnice v Olomouckém kraji dnes opět pokryl sníh. Sněžit začalo časně ráno a na mnoha místech stále hustě sněží. Podle správců cest sníh pokrývá všechny komunikace, v terénu jsou veškeré stroje. Řidiči by měli dbát na zvýšenou opatrnost, sněžit by mělo celé dopoledne.

Na Přerovsku začalo hustě sněžit před 06:00. „Všude leží nová vrstva sněhu, napadly zatím tak dva centimetry. Silnice prvních tříd jsou ošetřeny, ostatní se nyní budou dělat. Zvýšená opatrnost je na místě,“ řekl dnes dispečer přerovské správy silnic. Na Olomoucku dosud napadly až čtyři centimetry nového sněhu. „Máme venku 24 sypačů, dělá se kompletní údržba. Vše je sjízdné, sníh však leží na všech cestách,“ řekl dispečer olomoucké správy silnic.

V Libereckém kraji v noci na dnešek připadlo kolem pěti centimetrů mokrého sněhu a silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. „Problémy mají hlavně kamiony, na několika místech stojí,“ řekl krajský dispečer zimní údržby Pavel Pospíšil. Zbytky rozbředlého sněhu jsou i na rychlostní silnici z Liberce na Prahu. Pro nákladní auta nad 3,5 tuny je od pondělního večera uzavřena silnice 10 z Tanvaldu na Jablonecku směrem na Harrachov a dál až na česko-polskou státní hranici. Pospíšil nepředpokládá, že by se silnici povedlo pro kamiony otevřít v 10:00, jak se původně předpokládalo. „Pokud bude nadále takto sněžit, tak to není reálné,“ konstatoval.

Sníh komplikuje dopravu i na Vysočině. Kvůli ledovce stojí dnes kamiony v kopcích na Žďársku mezi Novým Městem na Moravě a Bystřicí nad Pernštejnem. Na Vysočině sněží, v noci napadlo až osm centimetrů nového sněhu. Ostatní silnice v kraji jsou sjízdné. Řidiči však musejí podle silničářů věnovat jízdě zvýšenou opatrnost.

Velmi opatrní by měli být motoristé zvláště ve výše položených oblastech Pardubického kraje. Zasněžené vozovky je čekají například v okolí Ústí nad Orlicí, Hlinska, Lanškrounu, Moravské Třebové, Poličky, Svitav či Žamberku. Několikacentimetrová vrstva sněhu pokrývá silnice v Železných horách.

V Moravskoslezském kraji se tvoří sněhové jazyky a v některých částech vane vítr. „Silnice jsou ale s opatrností sjízdné,“ řekla mluvčí silničářů Šárka Vlčková. V regionu je kvůli proměnlivému počasí uzavřena už od pondělí cesta mezi Ostravicí a Bílou na Frýdecko-Místecku. Uzávěra, která zakazuje vjezd kamionům a nákladním automobilům s přívěsem, by měla platit minimálně do dnešních 15:00.

V Karlovarském kraji od časného rána sněží. Sníh padal i v pondělí večer, ale do rána na silnicích roztál. Nový sníh může na silnicích zejména nižších tříd a ve vyšších polohách zůstávat. Silničáři doporučují zvýšenou opatrnost, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic.

S novým sněhem by měli řidiči počítat v celém Ústeckém kraji. Na silnicích prvních tříd leží místy zbytky rozbředlého sněhu kryté chemickým posypem. Především v Krušných horách je na silnicích druhých a třetích tříd ujetá vrstva nového sněhu. Ledovka se tvoří na silnici mezi obcemi Slavošov a Javory na Ústecku. Všechny silnice jsou však s opatrností sjízdné.