Konečně víkend, který si užijeme. Podle předpovědi meteorologů nás čeká to nejhezčí jarní počasí. Teploty se mají dokonce vyšplhat až na 21 °C. Ale bohužel příjemné teploty a slunečné počasí nevydrží dlouho – po víkendu se vrátí upršený apríl.

„Přichází k nám teplý vítr od jihozápadu, který k nám přinese nejvyšší teploty od začátku roku. Teplotní rekordy ale neočekáváme, v roce 2009 bylo totiž až 24 stupňů, teď budou teploty o kousek nižší,“ uvedla meteoroložka Dagmar Honsová.

Už v pátek nás čeká krásný den. Teploty se budou pohybovat mezi 15 a 19 °C, bude polojasno, místy i jasno a povane slabý jižní vítr.

„V sobotu by se teploty měly pohybovat mezi 17 a 21 °C a bude skoro jasno. V neděli bude 16 až 20 °C, bude ale polojasno s přibýváním oblačnosti. Bude k nám totiž pozvolna přicházet studená fronta, nebude ale ještě tak intenzivní,“ uvedla Honsová.

V pondělí už bude počasí na draka. Bude oblačno až zataženo s deštěm a s teplotami do 15 °C. „Od úterý pak očekáváme ještě výraznější ochlazení na 9 až 14 stupňů, a může dokonce sněžit,“ řekla meteoroložka. Od čtvrtka se podle ní ale bude zase oteplovat a dá se očekávat další krásný víkend.