Nejvyšší teploty 33 až 37 °C, v nížinách ojediněle až 39 °C, v 1000 m
na horách kolem 28 °C: To je předpověď na středu. Léto se nás rozhodlo ještě „potrápit“ a vítr nás nespasí, bouřek se dočkáme pouze na severozápadě. V noci ze středy na čtvrtek se připravte na 21 °C. 



Ve čtvrtek už teploty klesnou na 25 až 29 °C, na Moravě a ve Slezsku ale vystoupají na 29 až 33 °C. Ojediněle nás čekají přeháňky, v jižních Čechách, na Moravě a ve Slezsku během dne na většině území přeháňky nebo bouřky, ojediněle intenzivní. Vítr zesílí v bouřkách.

Nadějně to vypadá v pátek, kdy se nad střední Evropou bude vlnit a zvolna postupovat k východu studená fronta. Přesto denní teploty vyšplhají na 31 °C, noční už klesnou na 18 až 14 °C, tak se bude i lépe spát.

Sobota má být oblačná až zatažená, přeháňky, déšť, místy i bouřky. K večeru bude oblačnost slábnout, ovšem nebudou slábnout teploty. Ty nejvyšší denní budou 26 až 30 °C, na východě místy kolem 32 °C. Tento den by mělo být největší množství srážek, 2 až 20 mm, v bouřkách ojediněle kolem 40 mm.

Polojasno až oblačno s občasnými přeháňkami, tak to bude vypadat v neděli, teploty se budou pohybovat „jen“ kolem 22 až 26 °C.

Hrozí bouřky i ve vašem městě? Sledujte podrobnou předpověď počasí ZDE>>