Do středeční půlnoci platí výstraha Českého hydrometeorologického ústavu ohledně ledovky, která se může vyskytovat v Praze, na Vysočině, ve Středočeském, Karlovarském, Plzeňském, Jihočeském, Libereckém a Ústeckém kraji. Teploty se ve středu očekávají od -2 do -4 °C.  Nejtepleji má být v Českých Budějovicích. K večeru bude zataženo až oblačno. Ojediněle slabé sněžení, na jihozápadě i mrznoucí srážky. Místy mrznoucí mlhy. Nejnižší teploty -1 až -5 °C, na Moravě a ve Slezsku -4 až -7 °C.

Ve čtvrtek bude do střední Evropy zasahovat od západu brázda nízkého tlaku vzduchu. Během dne bude na jihu a východě ojediněle polojasno, jinak zataženo až oblačno. Ke čtvrtečnímu večeru začne na západě Čech sněžit. V jihozápadní polovině Čech v polohách pod 700 m bude místy pršet. Nejvyšší teploty -3 až +1 °C, na jihozápadě Čech místy až +3 °C. 

V pátek vysvitne slunce a bude jasno nebo polojasno všude kromě Českých Budějovic. Teploty se pak budou pohybovat kolem 4 °C po celém území

Nijak příznivé podmínky Česko nečekají ani o víkendu. Sobota se ponese ve znamení oblačna, zatažena a místy i mlh. Od jihozápadu se může rovněž objevovat déšť, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty se očekávají +1 až -3 °C, ojediněle až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C. 

Ani v neděli se sluníčko neplánuje ukázat. Bude zataženo až oblačno, místy déšť, ráno a večer ojediněle i mrznoucí. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. 

Fotogalerie
6 fotografií