V pátek bude přes den jasno až polojasno, ráno a dopoledne místy mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Někde bude slabě sněžit. Nejnižší noční teploty -12 až -17 °C, při nízké oblačnosti nebo v místech bez sněhové pokrývky kolem -10 °C. Přes den bude -7 až -3 °C, na horách kolem -7 °C. 

V sobotu se teploty nepatrně zvednou, v noci bude „jen“ -10 až -15 °C, během noci se bude od západu oteplovat. Projeví se to přes den, kdy bude -5 až -1 °C, v Čechách -1 až +3 °C. Ve vyšších polohách se budou tvořit sněhové jazyky.

V neděli bude zataženo, místy bude sněžit. V nížinách se sníh bude měnit na déšť, někde i mrznoucí. Teploty v noci stoupnou oproti té minulé na +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty budou 0 až +4 °C. 

V pondělí bude podobné počasí jako v neděli, sněžit nebude, spíše mrholit. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, ojediněle při déletrvající zmenšené oblačnosti kolem -6 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od -1 do +3 °C, na jihozápadě kolem +5 °C.

V úterý večer bude místy pršet. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C, v Čechách místy až +6 °C. 

Pozor na laviny

V Krkonoších a v Jeseníkách i nadále platí varování před lavinovým nebezpečím. V Krkonoších Horská služba nedoporučuje hřebenové túry, kvůli silnému větru a špatné viditelnosti.

Fotogalerie
7 fotografií